Això va de peixos i canyes de pescar, va de vides que mereixen ser viscudes, va de pobresa i empoderament, va de consciència i d’acció col·lectiva.

900€ operarem la boca del Michael

Quan tenia 8 anys el Michael va patir una malaltia que li va deformar completament la mandíbula i la musculatura de la cara. Per recuperar-se necessita fer-se una ressonància magnètica, una operació, varies sessions de cures i els conseqüents desplaçaments de casa a l’hospital. L’administració pública ugandesa es fa càrrec del 70% de les despeses.

Ens fem càrrec entre nosaltres del 30% restant?

1.600€ també operarem l’estómac del Tim

El Tim va néixer amb una malaltia que li impedia anar de ventre. Durant els primers anys de vida li van fer una intervenció per obrir-li un colon contranatura, però el finançament es va acabar aquí. Ara el Tim té 7 anys i continua amb un forat a l’estómac que requereix de cures diàries en una zona de poca aigua, i li complica la socialització i l’escolarització.

La solució és mèdicament possible, només cal pagar-la. Ens hi ajudes?

5.000€ engegarem un fons de microcrèdits

Sovint els joves que es graduen a l’institut de formació professional de Tororo no disposen de recursos per continuar la seva trajectòria laboral. Tenir una màquina de cosir, el material per obrir una botiga,… són inversions inicials que poden marcar la diferència entre en sortir-se’n o no. A través d’un consell de professorat i professionals de l’àmbit social es seleccionaran els crèdits a atorgar i les condicions de retorn.

Propòsit Tororo; Tenim un propòsit i te’l volem explicar. Tens un moment?

Per què pro Tororo?

Som l’Oriol i Aina, de Sant Cugat i Manresa, d’Esplugues i Llucmajor, de Montserrat i Collserola. Músics, periodistes, lingüistes, cooperativistes, professors, economistes, regidors, mare de dos nens i algunes altres coses, convençuts que hi ha un món que val la pena viure i fer-lo gran depèn dels gestos quotidians de tots i cadascun de nosaltres, aquí, allà i a llocs que ni sabem imaginar.

Hem estat a Tororo (Uganda) i hem conegut diverses famílies que tenen necessitats imprescindibles per tirar endavant el seu projecte de vida. El suport de l’administració pública és quasi nul i les capacitats econòmiques de moltes famílies amb prou feines els permeten cobrir les necessitats bàsiques. Viure-ho en primera persona fa impossible quedar-se indiferent, nosaltres ens hi implicarem i et volem proposar que t’hi sumis.

Al territori comptem amb el Pare Sergi d’Assís, monjo de Montserrat missioner al monestir benedictí de Tororo, que serà qui canalitzarà els suports. Des d’aquesta comunitat es gestiona un hospital i un institut de formació professional que permeten conèixer en detall la situació de les persones a les quals es donarà suport. Es tracta de necessitats mèdiques urgents i microcrèdits per engegar projectes que els permetin ser autosuficients. Es tracta de peixos i canyes de pescar.

Hem tornat convençuts de la feina que hi fa, i li donarem un cop de mà. T’animes a participar-hi tu també?

ES42 1550 0001 2600 1079 8627
Fiare Banca Ètica / Titular: Jordi Gelpí / Concepte: Pro Tororo

Si tens alguna pregunta, no dubtis a contactar-nos:
ainasj@gmail.com
otorras7@gmail.com

Propòsit Tororo; Tenim un propòsit i te’l volem explicar. Tens un moment?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.