15 de setembre de 2015

El curs escolar 2015-2016 s’ha iniciat a Esplugues amb tota normalitat, amb l’obertura de les aules a tots els centres docents que ofereixen un total de 6.966 places a centres de titularitat pública i 6.355 de titularitat privada –que inclou els centres concertats–, per a tots els nivells d’ensenyament, des dels nadons de les escoles bressol al batxillerat i altres centres docents com ara l’Escola Oficial d’idiomes, els cursos de Català per a Adults o els programes formatius de PQPI.

Enguany hi ha 356 nens i nenes a les 4 escoles bressol municipals -Montserrat, La Mainada, Montesa, Marta Mata- i a la Llar d’Infants El Sucre -depenent de la Generalitat. Al nivell Infantil-Primària, són 2.350 els nois i noies que estudien a les 8 escoles públiques, mentre que 986 alumnes cursen Secundària i 442 cursen Batxillerat a un dels 4 instituts públics – Joanot Martorell, La Mallola, Severo Ochoa i Joaquim Blume-. D’altra banda, 581 nois i noies estudien cicles formatius que imparteixen el Severo Ochoa i la Joaquim Blume. També hi ha 2.251 alumnes que enguany estudiaran altres ensenyaments, com ara idiomes (1.400 alumnes a l’Escola Oficial d’Idiomes), Català (350) o a l’Escola d’Adults (375), entre d’altres.

A les escoles d’Infantil, Primària i Secundària tothom que ha sol·licitat plaça escolar n’ha obtingut. A les escoles bressol encara hi ha places disponibles, motiu pel qual tots els interessats es poden adreçar directament a aquests centres per obtenir més informació.

Pel que fa a l’Escola Municipal de Música d’Esplugues, ha iniciat el curs 2015-2016 amb una inscripció de 536 alumnes de totes les edats, ja que el centre acull alumnes des dels 4 mesos i sense límit d’edat. La distribució dels alumnes és: 19 de l’àrea de Música per als més petits (de 4 mesos a 3 anys), 77 de l’àrea de Música i Moviment (3 a 5 anys), 170 de l’àrea de Formació Musical Bàsica (6 a 11 anys), 114 de l’àrea de Música jove (12 a 17 anys), 52 de l’àrea de Pràctica Musical (a partir de 18 anys), 45 que només participen en alguna de les Formacions Musicals, 48 alumnes de l’escola Joan Maragall en el Projecte l’Escola sona, i 11 alumnes en Tallers trimestrals. Actualment encara hi ha disponibles places per matricular-se a classes d’alguns instruments i en alguns conjunts i formacions musicals.

Obres de millora
Com és habitual, l’Ajuntament ha aprofitat els mesos d’estiu per realitzar obres de millora en vuit centres educatius. Aquests treballs, que han tingut com a objectiu comú la millora de les prestacions, el confort i la seguretat dels equipaments, han requerit una inversió global de més de 41.000 euros.

Així, a l’Escola Folch i Torres s’han renovat les instal·lacions sanitàries i de vestuari, entre d’altres. Al Joan Maragall, els lavabos i la tanca de protecció dels camps de futbol del pati. Al Can Vidalet s’han guanyat espais per a magatzem a la part de sota-escales. Al Lola Anglada s’ha reparat el paviment de les terrasses exteriors. Al Gras Soler s’ha millorat la porta d’accés interior al pati. A l’Isidre Martí i el Matilde Orduña es treballa en la substitució dels tancaments de les finestres per aillar les aules del fred. I a l’Escola Bressol Mainada, en la millora en paviment i recollida d’aigües.

A la foto, l’alcaldessa, Pilar Díaz, visitant el dia 15 les instal·lacions de l’Escola Joan Maragall, al costat de la directora, María Ángeles Álvarez.

Powered by WPeMatico