Junts es nega a aprovar “una llei mordassa light” que permeti que “en territori català es disparin bales de goma”

“No permetrem que els estàndards d’ús de materials antidisturbis que exigim a les policies catalanes no es respectin per part de la policia nacional i guàrdia civil”, denuncia el diputat, Josep Pagès

 Les bales de goma estan prohibides a Catalunya des de 2014 

Junts s’oposa a la reforma de la llei mordassa i hi ha votat en contra a la Comissió d’Interior celebrada aquest matí. El diputat de Junts al Congrés, Josep Pagès, ha assegurat que “amb els canvis proposats pel govern del PSOE i d’Unides Podem el que s’aconseguia és una llei mordassa light”“La llei del PP del 2015 parteix d’uns pressupòsits de seguretat antidemocràtics i l’únic que ha fet el PSOE és rebaixar-ne el to”, hi afegia el diputat.

Un dels punts més polèmics de la nova llei era el manteniment de l’ús de les pilotes de goma per part de les forces de seguretat de l’Estat al qual Junts s’hi ha oposat de manera frontal. “No permetrem que en territori català, i amb aquesta llei, la policia nacional i la guàrdia civil encara rebentin ulls”, assenyalava. Des del 2014 les bales de goma estan prohibides a Catalunya  “No permetrem que els estàndards d´ús de materials antidisturbis, pilotes de goma, que exigim per a les policies catalanes no es respectin per part de les policia nacional i guàrdia civil”, ha afirmat Pagès.

El diputat considera “poc sorprenent” que la llei no hagi tirant endavant. “El ministre Marlaska, condemnat set vegades pel TEDH per no investigar tortures, no és de fiar”, ha dit Pagès, que també ha denunciat que “el govern va comprar el programa Pegasus de manera fraudulenta”. “De fet, el PSOE és el primer en donar cobertura les clavegueres, manté i protegeix les mateixes estructures corruptes que van habilitar per l’operació Catalunya”, ha assenyalat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.