El clúster biomèdic d'Esplugues redefineix el model econòmic del territori

L’aliança publicoprivada impulsa un ecosistema de l?àmbit de la salut que ja factura 2.275 milions d?euros anuals. El projecte afavorirà l‟arribada d‟empreses de tecnologia mèdica i farmacèutiques que se sumaran a les 45 existents.

L’etiqueta de ‘ciutat dormitori’ que durant l’inici de la Transició va estigmatitzar ciutats emergents de l’entorn metropolità de Barcelona com L’Hospitalet o Esplugues de Llobregat ha passat definitivament a la història. Tots dos municipis s’han ficat de ple al segle XXI i han dissenyat un projecte sense comparació a Espanya i possiblement a Europa: un clúster del sector biomèdic que cercarà l’excel·lència en el camp de la salut i la innovació per millorar la salut i la qualitat de vida de la ciutadania. La iniciativa és de tal envergadura que el Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya ho ha elevat a la categoria de “projecte estratègic de país”. El bioclúster opta a finançar-se amb fons Next Generation UE i ja compta amb el suport de la Diputació de Barcelona (que ho ha inclòs a les assignacions dels Next Diba) i compta amb una subvenció europea anterior de sis milions d’euros.

l’Article continua aquí: https://www.elllobregat.com/noticia/24312/esplugues/el-proyecto-que-cambiara-el-biofuturo-de-esplugues-y-lhospitalet.html

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.