20130318-124135.jpg

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, va anunciar dilluns al vespre la posada en marxa durant els propers mesos d’un conjunt d’accions per part de la Policia Local destinades a reforçar la seguretat i la convivència al municipi. Segons l’alcaldessa, que va presentar aquestes mesures davant entitats i ciutadania en general a un acte a la Sala Cadí, “tot i que Esplugues és una de les ciutats més segures del nostre entorn, no podem sentir-nos mai satisfets al 100% en aquest terreny i no baixarem la guàrdia”.

Entre les noves accions anunciades per l’alcaldessa, es troba la de recollir denúncies al carrer mitjançant l’equipació de quatre cotxes patrulla de la Policia Local amb ordinadors. També s’ampliaran els serveis de patrulla mixta Policia Local-Mossos (que ara només es porta a terme durant les dates nadalenques), es reforçarà el servei d’Agent Tutor (“un servei pioner, pel qual s’han interessat altres municipis, que ha donat bons resultats als instituts i que volem extendre als darrers cursos de les escoles de primària”, va dir Pilar Díaz) i s’ampliarà l’horari de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de Can Vidalet (ara obre de 18 a 20 h, de dilluns a divendres, i passarà a fer-ho de 16 a 20 h).

Pel que fa a la seguretat viària, s’aplicaran millores en els 8 punts de la ciutat on es concentren més accidents i s’incrementarà el control de les infraccions de circulació més greus, com l’excés de velocitat o passar un semàfor en vermell, amb mitjans tècnics. També es potenciarà el Servei de Mediació Ciutadana incorporant la gestió de conflictes, i s’implantarà la figura del responsable d’Incidències de Convivència a la Policia Local.

A l’acte també es va fer balanç de l’aplicació fins ara del Pla de Seguretat de la Policia Local 2011-2014, just quan es compleixen dos anys de la seva posada en marxa. En aquest període s’han implantat una desena de mesures (entre elles, la instal·lació de càmeres de videovigilància en dos parcs i una plaça) que s’han traduït, segons va dir l’alcaldessa, en una reducció dels índexs de criminalitat i de la sinistralitat de trànsit amb víctimes, i també en la millora de la convivència ciutadana, amb una disminució del nombre de queixes.

Font: Ajuntament

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.