El Govern anuncia la fi del toc de queda i el confinament a partir del 9 de maig

El confinament nocturn i perimetral a Catalunya deixarà de tenir vigència el proper dissabte 8 de maig a les 12 de la nit. Així ho han anunciat el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i la portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, que han comparegut conjuntament a la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu.

El vicepresident ha explicat que “a partir d’aquest diumenge, 9 de maig, quedarà sense efecte el confinament nocturn i es recuperarà la mobilitat d’entrada i sortida de Catalunya”. Aragonès ha emmarcat la decisió en l’anàlisi de les dades epidemiològiques i el bon ritme de la vacunació, que “ens permet anar flexibilitzant progressivament les restriccions”, ha subratllat.

Immediatament després, però, ha fet una crida a “seguir lluitant col·lectivament contra la covid-19 i mantenir la màxima responsabilitat” i ha advertit que, si la situació empitjora, no es pot descartar cap nova mesura. “Comencem a deixar enrere l’excepcionalitat jurídica de l’estat d’alarma, però encara no podem deixar enrere l’excepcionalitat sanitària de la pandèmia”, ha reblat.

Durant la seva intervenció, el vicepresident ha assegurat que “el Govern disposa avui d’eines jurídiques per gestionar la situació epidemiològica” i ha recordat que, el passat mes de juliol, l’Executiu ja va aprovar un Decret llei que va permetre prendre mesures en aquest sentit. “A dia d’avui, Catalunya ja disposa de tota la cobertura jurídica necessària”, ha afirmat. Tot i així, ha indicat que “seguim treballant per disposar de més eines en el cas que calgui”.

Finalment, el vicepresident ha agraït la “responsabilitat que ha demostrat la ciutadania durant aquests mesos, complint amb les restriccions” i també ha tingut paraules de reconeixement pel “compromís” del Servei Públic de Salut de Catalunya, la vacunació i la ciència, que “ens permeten albirar el que han de ser els darrers mesos de la pandèmia i començar a veure el principi del final”, ha conclòs.

Per la seva banda, la portaveu del Govern ha recordat que el fet que “s’aixequi el confinament  nocturn no vol dir que s’aixequin altres mesures vigents” i ha recordat que les trobades segueixen limitades a un màxim de 6 persones ja que “és durant la interacció social que el virus es propaga amb més facilitat, i per tant cal ser molt curosos amb la limitació de trobades i sobretot als espais tancats.”

Budó ha explicat que “sens dubte, aquests mesos, hem vist els efectes positius de la vacunació en el control d’aquesta última onada de la pandèmia” però ha subratllat que la “millor mesura per impedir l’expansió és la responsabilitat de tots i cadascun de nosaltres”. La portaveu ha destacat que ha estat “gràcies a la coresponsabilitat de tothom que hem pogut avançar en la gestió d’aquesta crisi sense precedents”.

Ha afegit que “l’aixecament de l’estat d’alarma comporta una nova manera de gestionar la pandèmia” però que sobretot no s’ha d’oblidar que “encara queda molta feina per fer, que el virus és encara present entre nosaltres i que hem de poder seguir vacunant a la població per protegir la totalitat de la població”.  Mentrestant, “és important la coresponsabilitat i respectar les mesures que estan vigents perquè serà la manera de sortir-nos-en definitivament”, ha reblat.

Daniel Brasé i Arnau

Gerent

FEDERACIO INTERCOMARCAL D’HOSTALERIA, RESTAURACIO I TURISME / FIHRT

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.