Creada una aplicació de mòbil gratuïta per localitzar targetes T-11

Creada una aplicació de mòbil gratuïta per localitzar targetes T-11El bloc en què s’explica el funcionament d’aquest títol imaginari, que aprofita els temps no esgotats de les T-10, ha rebut 200.000 visites en només una setmana.

La targeta imaginària de transport públic T-11 consisteix a agafar una T-10 i, en cas que no s’hagi esgotat el temps de transbordament del darrer viatge realitzat, fer un últim desplaçament aprofitant aquesta circumstància. En cas que els 10 viatges del títol ja s’hagin fet i l’usuari no tingui cap conegut a qui donar-l’hi, una de les opcions és deixar la T-10 en un lloc ben visible per tal que els interessats puguin agafar-la. Per localitzar-la, els promotors de la iniciativa han creat una aplicació de mòbil gratuïta.La iniciativa de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) és una manera de protestar contra l’encariment de les tarifes de transport públic i proposa als usuaris que esgotin la seva T-10 que la donin a una altra persona perquè pugui aprofitar-la per fer un darrer trajecte. La proposta és senzilla: quan un usuari acaba els desplaçaments de la seva T-10 i no consumeix l’hora i quart de temps per fer un transbordament, la deixa en un lloc visible perquè un altra persona pugui utilitzar-la. Per localitzar-la, s’ha creat una aplicació per a mòbils gratuïta amb el sistema Android i iPhone.

La iniciativa de la T-11, que s’ha presentat aquest dilluns en societat, té una doble funció, tal com ha explicat al programa ‘El Dia a la COM’ de COMRàdio, Joan Maria Soler, creador d’aquest títol: «D’una banda, fas una denúncia d’aquesta apujada tan abusiva i d’altra banda fomentes la solidaritat». «Pensem que és una bona cosa que en aquests moments de crisi, a part de criticar totes les retallades, es donin aquestes dinàmiques de solidaritat, d’ajuda mútua entre la gent, que és la millor manera també de sortir de la crisi», ha assenyalat Soler.

El bloc en què s’explica el funcionament de la T-11 ha rebut 200.000 visites en només una setmana. La FAVB calcula que amb aquest sistema poden arribar a registrar-se fins a 15.000 desplaçaments gratuïts cada dia.

 
Per LaMalla.cat / ACPG 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.