Crispin Scott, la víctima.

Crispin Scott, la víctima.El suposat violador que va matar a un estudiant nord-americà, un veí sorollós i morós amb molt misteri.

Els veïns d’Óscar C., detingut com a principal sospitós per la mort per sobredosi de l’estudiant americà Crispin Scott i sospitós de la possible violació d’altres joves, mai van imaginar el que podria haver estat passant durant els 4 anys que l’inculpat ha viscut en el seu pis d’Esplugues de Llobregat. Cada setmana, Óscar celebrava almenys una festa a casa que durava tota la nit. Tots pensaven que es tractava d’un camell. «Cada vegada que celebrava una festa, s’escoltava molt xivarri, no paraven d’obrir i tancar la porta. Pensàvem que eren persones que venien a comprar-li droga», explicava ahir a l’ABC María Cubero, veïna d’Óscar.

L’habitació de María es troba paret amb paret amb la del sospitós, i la seva finestra connecta amb la cuina d’Óscar a través del pati interior. María mai havia sentit gens fora del normal, excepte fa quatre anys, quan un crit li va despertar a la meitat de la nit. «Vaig escoltar cridar “Socors! Socors!”, a això de les 4 o les 5 del matí. Era molt trigui i estava dormida, així que no vaig distingir la veu.» Immediatament, María va cridar als Mossos d’Esquadra. Segons la veïna, Óscar va trigar més de 15 minuts a obrir-los la porta i va declarar que havia estat ell, que havia arribat de festa i li havien intentat robar. A María la història li va sonar rara, però no va voler saber més. No tenia cap relació amb ell.

De fet, cap dels veïns li dirigia la paraula des de fa tres anys. Pel que sembla, Óscar es negava a pagar la comunitat i unes altres vesses de l’immoble. Tampoc assistia a les reunions de la comunitat, ni obria la porta quan li tocava un altre resident del bloc. Els veïns, davant aquesta actitud, van interposar nombroses denúncies per obligar-li a pagar els seus deutes, a part de les constants anomenades a les autoritats a causa del soroll. «Mai va fer cas. Quan es marxaven els Mossos, tornava a armar ovaciono», assegura María.

Aquests problemes van continuar després de la troballa del cos sense vida de Scott. «Aquesta mateixa nit ja estaven amb la música i ballant», explica M. D., també veí del detingut i que afirma que des de fa un temps convivia amb una altra persona. De fet, la fredor amb la qual Óscar va encaixar la mort de Crispin en el seu pis, fins i tot encara que suposadament era accidental, va despertar les sospites dels Mossos.

Un dels últims contactes que Óscar va mantenir amb la comunitat va ser just amb M. D. «Se’m va apropar fa 3 anys al portal, mentre esperava a uns amics, per oferir-me entrar a la seva casa a fumar i consumir altres drogues, a més d’insinuar-se. Encara sort que no vaig entrar, pinso ara», relatava ahir.

Els Mossos no han donat detalls sobre les investigacions, encara obertes. «Crec que tenim dret a saber alguna cosa», opina María. De moment, els veïns respiren tranquils en saber que està detingut.

Autor: Javier Caballero per l’ABC
Traducció: Esplugues.com

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.