impresion de organos

És el primer centre de Catalunya que podrà operar amb aquesta tecnologia

L’Hospital Sant Joan de Déu d’ Esplugues (Baix Llobregat) és el primer centre de Catalunya autoritzat per fabricar i subministrar reproduccions d’ òrgans imprimides en 3D a altres hospitals per planificar cirurgies complexes.

El centre ha rebut recentment, per part de la Generalitat i de l’ Agència Espanyola de Medicaments , la llicència per a la fabricació de productes ortoprotèsics a mida, ha explicat aquest dijous l’hospital en un comunicat.

Gràcies a la tecnologia 3D , en el cas d’operacions molt complexes els cirurgians poden disposar d’una reproducció exacta ia mida real de l’òrgan que han d’intervenir i, així, poden planificar quina és la millor manera d’ abordar la intervenció abans d’entrar al quiròfan.

Les impressores 3D permeten, a més, crear guies de tall i suport per a la intervenció totalment adaptades a les particularitats de cada pacient, millorant la seguretat, eficàcia i resultat de l’ operació i reduint riscos.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.