Esplugues, segon municipi català que rep més fons europeus per habitant per a accions sostenibles a mercats urbans

Els prop de 750.000 € del fons Next Generation ajudaran a desenvolupar la plataforma ciclologística de distribució, entre d’altres projectes de suport al comerç local

El Govern espanyol, a través del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, ha atorgat 748.737 euros a l’Ajuntament d’Esplugues, procedents dels fons europeus Next Generation, per dinamitzar el comerç local i, concretament, els mercats municipals. Aquests fons tenen com a objectiu afavorir la recuperació econòmica postpandèmia.

En xifres absolutes, Esplugues és el tercer municipi de Catalunya que rep més diners del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern espanyol per a programes de suport al sector comercial, només per darrere de Barcelona i Mataró.

El fons que rebrà Esplugues ajudarà a impulsar diversos projectes sostenibles per als mercats de Can Vidalet i La Plana, que estan sent objecte d’una profunda renovació i pròximament estrenaran edifici. Esplugues ha estat el segon municipi de Catalunya més beneficiat, en funció de la seva població, per la distribució dels fons per realitzar mercats urbans sostenibles. En concret, la inversió és de 16 € per habitant, només superada per Solsona (44 € per habitant). Per darrere d’Esplugues, se situen Viladecans i Mataró (11 €).

Els 750.000 € suposen el 60,5% del projecte Esplugues Comerç 4.0 que l’Ajuntament d’Esplugues va presentar als fons Next Generation. Aquest projecte comprèn «la transformació integral de l’ecosistema comercial, la transició dels mercats municipals tradicionals a mercats municipals 4.0, l’acompanyament del petit comerç en la seva transformació digital, així com la millora dels mercats no sedentaris, amb la finalitat d’:

– Assessorar i acompanyar el sector en el procés de digitalització dels seus negocis per millorar-ne la competitivitat i ampliar-ne els canals de venda adaptats als nous hàbits de consum.

– Dotar el sector d’una plataforma única o marketplace que basant-se en els projectes pilot que es van començar a implantar el 2020, permeti desenvolupar l’acte de compra d’una manera integral, sostenible i eficient.

– Potenciar la transformació digital, la venda on-line i el lliurament a domicili, així com el foment del consum de proximitat, sense perdre l’experiència de la compra presencial.

– Implantar un projecte integral i transversal de mobilitat sostenible, que incorpora canvis als sistemes de repartiment tradicionals, creant infraestructures intel·ligents per atendre la demanda porta a porta i posterior darrera milla».

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.