L’objectiu del programa és connectar escoles d’arreu del món per generar idees que contribueixin a fer de les ciutats uns espais més sostenibles

El centre de primària d’Esplugues Gras i Soler participa en el programa Global Scholars de Bloomberg Philantropies, organització sense ànim de lucre amb seu a Nova York dedicada a establir connexions i afavorir el debat sobre temes d’interès global entre ciutats d’arreu del món. El projecte, coordinat a Catalunya pel departament d’Ensenyament de la Generalitat, pretén connectar escoles d’arreu del món per generar idees que contribueixin a fer de les ciutats uns espais més sostenibles.

Dins les activitats d’aquest projecte internacional en llengua anglesa, els alumnes d’11 i 12 anys de l’escola Gras i Soler han visitat avui el Centre Esportiu Municipal (CEM) Les Moreres. El seu objectiu: estudiar l’edifici i valorar-ne els equipaments sostenibles, com la seva orientació a la llum natural, que evita un ús innecessari de la llum artificial, o les plaques solars de tubs de buit situades al terrat de l’edifici, que proporcionen aigua calenta suficient per cobrir les 5.000 dutxes setmanals del CEM Les Moreres.

El projecte de Global Scholars consta de cinc unitats, dedicades a diversos temes. De la informació, fotografies i vídeos que extreguin de la visita d’avui hauran de fer el treball de la unitat 3, dedicada als edificis. Un cop completades les cinc unitats, els estudiants penjaran la informació en anglès a l’aula multimèdia en línia, al qual tindran accés les altres escoles d’arreu del món(32 ciutats d’una vintena de països) que participen en el projecte. D’aquesta manera, l’alumnat de sisè del Gras i Soler col·labora amb altres estudiants d’escoles de diferents ciutats del món amb un fi comú: unes ciutats més sostenibles.

Font: www.elfar.cat

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.