image

[Humberto Blanco] La tecnología ens encanta. Ens permet fer pagaments, coneixer gent, buscar informació, comunicar-nos… Milers de milions de funcions i possibilitats. Això si, per disfrutar d’aquesta necesitarem que el nostre dispositiu funcioni correctament, que la bateria duri un mínim, vagi fluit… És a dir, necessitarem un dispositiu que no haguem de maleir-lo cada dos per tres perquè no funcioni.

Al llarg dels anys en que la tecnologia porta acompanyant-nos, hem probat dispositius que van molt bé, però també n’hem provat d’altres que funcionen malament, i finalment també alguns que funcionen molt i molt malament. A simple vista, aquests darrers semblen inocents ja que “funcionen” i són barats. Però al cap de rés apareixen els problemes: reinicis, errors, problemes de compatibilitat, missatges estranys… Si no sou usuaris avançats, de ben segur que us resignareu.

Volem debatre amb vosaltres d’aquells artilugis que ens han fet odiar la tecnologia. De ben segur que la majoria de vosaltres heu sigut propietaris d’algun d’aquests odiosos trastos:

Els mòbils de gama baixa no ens premetran disfrutar del nostre dispositiu.

Ho sento molt Samsung, la teva gama baixa era un desastre, bé t’he d’admetre que vas ajudar a que molts tinguessim el nostre primer smartphone. Però aquells anys on podies aconseguir un Galaxy Mini Ace per 0€ van fer que molts usuaris caiguessin i acabessin al cap de poc temps vivint un veritable malson. Esclar, després venia l’amic amb l’Iphone de 900€, i tots al·lucinàvem. Aquest desastre va fer que als inicis comprar un Android de gamma baixa fos sinònim d’acabar tenint mala experiència. Greu error Samsung, greu error… Sort que el temps i l’experiència han fet possible exelents terminals a un fantàstic preu.

Abans de comprat-te un “smartwarch” de 30€, prova una pulsera intel·ligent

L’altre dia un un amic em preguntava si un rellotge intel·ligent de 30€ funciona bé. El volia només perque era barat, volia mesurar l’activitat fisica i volia coneixer com funcionava un rellotge d’aquest tipus. No vaig poder recomanar-li de cap de les maneres.

-La bateria et durarà dos segons, clicar la pantalla et serà un suplici, no hi hauran apps… Si al final el que vols és mesurar l’acticitat física i no gastar una millonada, sempre pots comprar una smartband. Polseres d’activitat, lleugeres i minimalistes, que cumpleixen a la perfecció el que prometen. N’hi han inclús amb una petita pantalla que mostren l’hora o informació.

Tablets xineses: molt boniques a simple vista però mal de cap als pocs dies.

Les fantàstiques especificacions que prometen les tauletes xineses són al·lucinants: que si 2GB de ram, que si una fántastica càmera de 13 megapixels, que si una bateria que dura dies… Tot pinta genial, i encara més amb aquest preu, durant els primers dies no et nego que si, que tindràs una espectacular tablet nova, però llavors, de sobte, arribaràn els problemes:

Problemes, la majoria de software com el típic no s’em actualitza, em comença a fallar, que aquesta app no és compatible… A més, moltes vegades el suport per part de la marca és pèssim, així que faràs bé si comences a oblidar-te de la garantia.
Cert també que poc a poc marques com Xiaomi han trencat aquest mite, però encara avui, molts d’aquests problemes segueixen sent presents. Malhauradament, el mateix problema és reprodueix dia a dia en certs mòbils.

Problemes amb la tecnología, també heu passat per aquest mal de cap?

L’objectiu d’aquest article és fer-vos conscients de quin tipus de dispositius no val la pena comprar. Si, és possible comprar bons gadgets a bon preu, però s’ha de diferenciar quins duraran el temps necessari i quins altres fallaran. En conclusió: Abans de comprar cap aparell electrònic és sempre preferible informar-se abans de donar el pas.

Quin ha sigut el pitjor gadget que heu tingut? O millor dit, quin us ha portat més problemes?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.