Alumnes d’Alemanya, Regne Unit i Turquia coneixen la figura de l’Agent Tutor d’Esplugues per mitjà del programa d’intercanvi educatiu Comenius

20131112-161805.jpg

Una vintena de joves dels centres de secundària Ahrensburg SLG (Alemanya), Escola Superior de Halesowen (Regne Unit), Anadolu Lisei d’Aksaray (Turquia) i Institut La Mallola d’Esplugues, que treballen conjuntament en un dels programes europeus Comenius d’intercanvi educatiu, han visitat les instal·lacions de la Policia Local d’Esplugues per conèixer de primera mà la figura de l’Agent Tutor, “un projecte innovador que, lluny d’incidir en el vessant repressor, vol aconseguir la confiança dels alumnes i que aquests vegin l’agent com una figura pròxima que por ajudar-los”, ha assenyalat Juan A. González Leyva, director del Servei de Policia Local. A més, ha destacat González Leyva, “entenem que és molt important treballar en la prevenció de les conductes de risc entre els infants i els joves”.

Segons ha explicat Manel Muñoz, el policia que desenvolupa les tasques d’Agent de Prevenció en Hàbits de Risc en els centres de secundària d’Esplugues des de fa quatre anys i, des d’aquest curs, també en els de primària, “hem aconseguit guanyar-nos la confiança dels nois i noies. En un principi, se’ns va plantejar el dubte de com introduir una figura uniformada en instituts i escoles sense que es convertís en un element distorsionador; però els joves han arribat a explicar-me problemes que no havien compartit amb ningú més, ni professors ni pares”.

Les visites periòdiques de Muñoz als centres, les bústies instal·lades a instituts i escoles, una adreça de correu electrònic (agentutor@esplugues.cat) i un telèfon (670 998 890) han fet de l’Agent Tutor una figura accessible per als joves i els garanteix l’anonimat necessari perquè se senten segurs.

L’Agent Tutor, un projecte amb el qual la ciutat d’Esplugues ha estat pionera, treballa de manera coordinada amb la direcció i el professorat i serveix de nexe entre els centres i la policia, “la qual cosa ens permet actuar de manera reactiva, quan es detecta un conflicte, i sobretot preventiva”, ha destacat el cap de la Policia Local.

La xerrada sobre la figura de l’Agent Tutor és una de les activitats incloses en el programa de la visita a Esplu- gues, amb l’Institut La Mallola com a amfitrió, dels representants dels altres centres participants en el projecte Comenius 2012-2014, que té com a lema Resolent plegats els problemes del futur i vol implicar l’alumnat en l’anàlisi dels conflictes de les societats actuals i la recerca d’alternatives.

Ajuntament.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.