TARDA DE LES CULTURES A ESPLUGUES

20130605-105740.jpg
El proper dissabte 13 de juliol arriba a Esplugues la Tarda de les Cultures (Mostra de dansa folklòrica), un nou acte creat i organitzat per l’Esbart Vila d’Esplugues que oferirà una mostra de folklore de diverses índoles, oferint un ric i variat programa de danses i vestuari.

L’acte tindrà lloc al Parc Pou d’En Fèlix (pista vermella, i en cas de mal temps, pista coberta) a les 20’00 hores i intervendran el Centro Aragonés d’Esplugues, el Centro Extremeño Muñoz Torrero, el Grupo Folkórico Antonete Gálvez de Torreagüera (Múrcia) com a convidat especial i l’amfitrió de l’acte, l’Esbart Vila d’Esplugues, representat pel Cos de Dansa.

L’Esbart ha volgut aplegar grups representants de diferents cultures per primer cop en la seva història i dedicar una tarda a la dansa folklòrica, on el públic podrà apreciar les diferències però també punts en comú que poden arribar a tenir. Habitualment l’Esbart dansa amb altres grups de dansa d’arreu de la geografia catalana i que practiquen els balls propis del país.

El president de l’Esbart, Antoni Haro creu que «serà enriquidor per a tots, tant pel públic com pels mateixos dansaires, veure danses, vestuaris i formes de fer diferents als que estem acostumats en el nostre àmbit.»

El Centro Extremeño Muñoz Torrero i el Centro Aragonés d’Esplugues compartiran escenari també per primer cop amb l’esbart espluguenc. El convidat especial de l’acte serà el Grupo Folklórico Antonete Gálvez de Torreagüera (Múrcia), amb qui l’esbart ha organitzat un intercanvi cultural per a aquest 2013. Antoni Haro destaca que «será un honor i un plaer rebre’ls a Esplugues tal i com es mereixen i s’organitzarà una agenda de benvinguda per tal d’acollir-los el millor possible a la nostra ciutat». Per aquest motiu, l’Esbart fa una crida a la ciutadania per a que el dia 13 no faltin a la cita que es proposa.

També per primer cop, el grup espluguenc de dansa realitzarà la seva primera actuació fora de Catalunya, en el Festival Nacional de Danza que organitza el mateix grup de Múrcia, convidat a l’acte del proper dia 13 de juliol. L’actuació del Cos de Dansa de l’Esbart d’Esplugues tindrà lloc el cap de setmana del 7 i 8 de setembre i a banda dels dansaires, els acompanyaran un grup de música tradicional, liderat pel músic local Sergi Sagristà, que posarà la banda sonora als seus balls.

A banda d’aquests actes, l’Esbart participarà al Festival Valldansa de Ribes de Freser (6-7 juliol), a la Festa Major del barri del Gall (21 de juliol),a les Festes de Santa Magdalena (20/22 de juliol) i ja prepara el nou espectacle per a la Festa Major d’Esplugues que com a novetat, comptarà amb una escenografia especial.

Esplugues, a 5 de juny de 2013.

Molt agraïts per la vostra col·laboració.

Cordialment.

Dept. Imatge i Comunicació.

ESBART VILA D’ESPLUGUES
JUNTS, AVANCEM!
http://esbartesplugues.blogspot.com/

http://www.youtube.com/user/esbartesplugues
https://ca-es.facebook.com/esbart.viladesplugues

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.