Satisfacció a l'ANC per "l'èxit" de la recollida massiva de firmes per la independència

20140113-002340.jpg

L’ANC diu que la campanya ‘Signa un vot per la independència’ d’aquest cap de setmana ha superat «totes les expectatives» i ja preveu fer-ne una altra a la primavera.

[Ara.cat] Èxit de la campanya de recollida massiva de firmes per la independència que aquest cap de setmana ha fet l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a diferents punts del territori català. A l’espera de xifres oficials de participació, que es faran públiques la setmana que ve, l’ANC assegura en una nota de premsa que la iniciativa ‘Signa un vot per la independència’ ha superat «totes les expectatives’ i ja pensen a tornar a llançar la campanya cap a la primavera.

Segons l’ANC, diverses assemblees territorials han hagut de reposar el material en quedar-se sense butlletes davant l’elevat nombre de peticions. La recollida massiva d’instàncies s’allargarà fins aquesta tarda, gràcies al desplegament de més de 3.000 apoderats i un centenar de parades arreu del territori. El dissabte n’hi va haver més de 700, i avui, més de 400.

La coordinadora del projecte, Rosa Alentorn, ha destacat la «molt bona rebuda» de la campanya i la «tranquil·litat i normalitat» amb què s’està vivint la recollida d’aquest cap de setmana, sense incidents remarcables. «Estem superant totes les previsions», ha explicat la membre del Secretariat Nacional de l’ANC. Alentorn ha afegit que «això no s’acaba aquí», ja que continuen les parades i la recollida de signatures pel país, i ha anunciat que «hi haurà una segona recollida massiva de cara a la primavera».

Una campanya per establir el pla B a la consulta

La campanya ‘Signa un vot per la independència’ va començar el juny del 2013, i des de llavors ha passat per una primera fase pilot, per tal d’acumular experiència i millorar el reglament que permet efectuar la recollida d’instàncies amb totes les garanties jurídiques. De l’octubre al desembre del 2013 es va desenvolupar la fase d’extensió del projecte, creant l’estructura organitzativa necessària arreu del territori. Amb el 2014 ha arribat la recollida massiva d’instàncies. El projecte es basa en el dret fonamental de petició, a través del qual els catalans demanen al Parlament la convocatòria de la consulta sobre la independència i, en cas que la seva celebració no sigui possible, insten els seus representants electes que declarin la independència d’acord amb la legislació internacional.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.