image_mini

El Ple extraordinari d’Esplugues que s’ha celebrat aquest dimecres 15 de juliol ha aprovat el calendari de les sessions ordinàries de l’Ajuntament, que tindran lloc el tercer dimecres de mes a les 6 de la tarda.

Així mateix, el Ple ha aprovat el règim de dedicació i de retribucions dels membres de la corporació municipal, pel qual 5 representants tindran dedicació exclusiva (alcaldessa i els 4 tinents d’alcaldia). S’ha establert que l’alcaldessa tingui una retribució de 55.000 € bruts anuals d’acord amb el que fixa la Llei per a la Reforma i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL), la 1a tinència d’alcaldia 53.500 €; la 2a, 46.900 €; i la 3a i la 4a, 36.000 € cadascuna. Les retribucions de l’alcaldessa i dels quatre tinents d’alcaldia tenen una reducció del 13,62 % respecte l’anterior mandat.

La resta de regidors i regidores (portaveus de grups municipals, regidors amb delegació de competències i regidors sense delegació de competències) tindran dedicació parcial amb diferents nivells de dedicació. Els portaveus municipals tindran una retribució de 18.000 €; els regidors i regidores amb delegació de competències, 22.500 €; i els regidors i regidores sense delegació de competències que no són portaveus, 11.200 €. Així mateix, s’ha assignat una quantia per a assistència al ple, a juntes de govern i a comissions informatives i una assignació per a grups municipals, de manera que cada grup percebrà 650 € mensuals més una quantitat de 380 € mensuals per regidor i regidora.

En global, la partida econòmica destinada a retribucions dels 21 membres del consistori es redueix en un 2,18 % respecte a l’anterior mandat, tenint en compte que amb la configuració del nou plenari hi ha 8 grups municipals, tres més que en l’anterior mandat.

El règim de dedicació i de retribucions dels regidors s’ha aprovat amb els vots favorables del PSC i CiU, mentre que els grups de C’s, PP i ERC s’han abstingut i ICV, la CUP i Canviem Esplugues han votat en contra.

“Les retribucions han de ser d’acord amb les responsabilitats que assumim i han de contribuir a dignificar l’acció política i la responsabilitat dels càrrecs electes”, va dir el portaveu socialista, Eduard Sanz.

En la mateixa línia es va expressar Santi Siquier, de CiU: “Les retribucions són justes, reconeixen responsabilitats i compromís”.

C’s va argumentar la seva abstenció perquè, segons Laura Benito, “no coneixem els criteris sobre els quals s’ha fet la distribució de les retribucions de cada tinent d’alcalde”. També va advocar per suprimir una tinència d’alcaldia.

Per a Oriol Torras, d’ERC, tot i que reconeix que “la funció política ha d’estar dignament recompensada”, va subratllar que “hauria d’haver una llei que marqués els salaris”.

Mercè Haro, en nom del PP, també va dir que el seu grup s’abstenia.

Per part dels grups que van votar en contra, Lídia Ibáñez, d’ICV, va dir que totes les retribucions, incloses les dels grups, “es podrien haver ajustat” i es va preguntar si l’alcaldessa renunciaria a la seva retribució per rebre la de la Diputació, com a la passada legislatura.

Per la CUP, Sergi Oliveras va explicar que trobava desproporcionats els sous, ja que “proposàvem que les retribucions fossin 3,5 vegades el salari mínim interprofessional”.

Julián Carrasco, de CE, també va trobar les retribucions “massa elevades”, atesa la seva proposta perquè fossin “tres vegades el salari mínim interprofessional”.

En la mateixa sessió plenària s’ha aprovat també el nomenament dels representants a altres organismes, com ara el Consell de Ciutat –on hi seran representats tots els membres del consistori-, la Mancomunitat Intermunicipal de la Fontsanta, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Consell Escolar Municipal i el Consorci del Parc de Collserola, entre d’altres.

El Ple també ha donat compte de diverses resolucions de l’alcaldia com ara el cartipàs municipal amb la composició de l’equip de govern i les delegacions de competències dels regidors i regidores del govern local.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.