@PSCesplugues i @PPesplugues rebutgen la moció “SUPORT DEL MÓN LOCAL A LA CONVOCATÒRIA DE CONSULTA DEL #9N" de @CiUEsplugues, @ERC_Esplugues, @ICVesplugues i @RogerPons

IMG_5824.JPG

Els prortaveus dels grups municipals a favor de la consulta del 9N han convocat una roda de premsa per explicar als mitjans, a les entitats, i a la ciutadania el passat Ple Municipal Extraordinari.

[CiU, ERC, ICV, R.Pons] Ahir dilluns 6 d’octubre, davant del Centre Cultural Robert Brillas, els regidors convocants del proppassat ple extraordinari del 1 d’octubre van comparèixer per donar el seu punt de vista a la premsa i la ciutadania sobre el resultat de dit Ple.

En aquell ple es va debatre la moció de “SUPORT DEL MÓN LOCAL A LA CONVOCATÒRIA DE CONSULTA SOBRE EL FUTUR POLÍTIC DE CATALUNYA DEL 9 DE NOVEMBRE DE 2014”. Va ser rebutjada amb els vots de PSC i PP. En canvi, el PSC va aprovar, tot sol, una altra moció pròpia però que els regidors convocants van qualificar d’insuficient i diluïda.

Els regidors convocants van explicar com fins el darrer moment es va mantenir oberta la possibilitat de consensuar una moció amb el PSC però l’inexplicable veto a qualsevol referència al 9 de Novembre per part de l’alcaldessa socialista d’Esplugues ho va impedir. Aquest veto és encara més inexplicable quan resulta que el president del PSC i alcalde de Lleida, Àngel Ros, sí va aprovar dos dies després una moció consensuada amb menció explicita a la consulta del 9N. En canvi, l’alcaldessa Pilar Díaz, com a portaveu del grup Socialista a la Diputació de Barcelona, ja havia expressat la seva posició en una altra votació en contra d’aquesta iniciativa.

Curiosament, però, a Sant Just Desvern la moció presentada originalment sí ha estat aprovada mentre que a Cornellà de Llobregat ni tan sols no s’ha acceptat parlar-ne. Així doncs, els regidors convocants van demanar una vegada més al PSC que aclareixi la seva posició i, sobretot, que tingui en compte el clam popular al respecte. També van expressar la necessitat de mantenir la mobilització popular per exercir el dret a decidir.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.