20130117-163347.jpg

El passat dia 3 de desembre es va fer entrega de la medalla del CADE durant l’inaugurar l’exposició d’un dels socis del CADE en Manuel Goicoechea, més conegut com a MAGO, un dels nostres artistes d’Esplugues que ens ha presentat 20 aquarel·les dels paisatges, parcs, carrers i racons més bonics d’Esplugues, on resideix des de l’any 1977. Va començar a dibuixar als 6 anys al costat del seu avi Utrillo, i als 12 anys ja pintava quadres. Al llarg dels anys ha anat desenvolupant diverses tècniques com l’aquarel·la, el pastel i l’oli; el pastel és la seva especialitat, domina a la perfecció els retrats.

L’any 2003 animat pel Xavier Ribó es va fer soci del CADE per tal de contribuir a impulsar l’art i la cultura dels artistes d’Esplugues. La donació d’una obra pel patrimoni del CADE va ser de les primeres accions que va dur a terme. Es va emprar de valent en aquesta tasca participant activament en totes les activitats organitzades pel Cercle i fomentant de noves: exposicions, xerrades, etcètera …; ha col·laborat en l’edició d’un butlletí de difusió periòdica i en la promoció de la pràctica de les arts plàstiques, pintura, esmalt i escultura. L’últim diumenge de cada mes es celebra la fira de pintors al carrer on els socis exposen les seves obres i també les posen a la venda.

El moment més emotiu fora durant el lliurament de la medalla per par del nostre president el Sr. Xavier Ribó, unit a unes breus, pro sentides paraules d’agraïment per la seva tasca empro de la nostre societat artística tan dintre com fora d’ella. El Manel la rebia amb orgull i emoció per el honor i el reconeixement rebut a el seu treball durant tants anys dintre de l’entitat, desprès de unes paraules de agraïment per par del homenejat brindaren tots amb cava i gaudirem de les boniques aquarel·les.

Concretament en aquesta exposició podem gaudir de diversos paisatges naturals de la nostra ciutat: els parcs Pou d’En Fèlix, de la Solidaritat, de Can Vidalet, del Torrent d’en Farré; del carrer de l’església, del pont penjat de Can Clota, d’escultures, fonts i arbrat que podem trobar als nostres parcs. També masies i museus han estat la seva inspiració a l’hora de expressar el seus sentiments i reflectir el seu amor per la nostra ciutat, com així mateix ens diu el títol de la seva exposició “Esplugues, mon amour”.

L’exposició ha estat tot un èxit i ha obtingut gran afluència de públic.

Les obres tenen tonalitats suaus, són d’estil realista, amb proporcions i perspectives, volums, i ombres acuradament estudiades, en aquestes obres ha emprat dos, i fins i tot tres sessions per aconseguir-les amb la llum adient i obtindré així la qualitat desitjada. Es poden identificar amb facilitat els paisatges escollits per portar-nos a aquells indrets que tenim al nostre record, on hem gaudit de moments especials amb els nostres amics i família i que formen part de la nostra vida i la nostra història.

El nostre amic i consoci Manuel Goicoeche Utrillo, que fa servir el pseudònim de mago, en el moment de l’entrega de la medalla d’honor del CADE, per par del president Xavier Ribó i Caraltó.

Finalment cal a dir que era de visita obligada, ja que era una exposició que no us podíeu perdre.
Crònica per: Eva M. Vicente

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.