L’Espai A arriba a l’Esplugues amb l’espectacle Síntesi

L’Espai A arriba a l’Esplugues amb l’espectacle SíntesiEl proper diumenge 15 de gener, a les 18h, es presentarà l’espectacle de dansa “Síntesi” de l’Esbart Ciutat Comtal, al teatre l’Avenç Centre Cultural de l’Esplugues de Llobregat.

L’espectacle, dirigit per Lluís Calduch, es fruit d’una acurada anàlisi de les diferents representacions de l’esbart, que presenta una recopilació de danses pròpies d’una forma de recrear i interpretar. Un recull que mostra la fina línia de la història de l’Esbart Ciutat Comtal que inclou tant danses folklòriques de sempre com danses catalanes de nova creació.

A l’actuació hi assistirà el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Ferran Mascarell, acompanyat de Lluís Puig, director del Centre de Cultura Popular i Tradicional Catalana i Salvador Casals, president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, entre d’altres.

La dansa s’emmarca en l’Espai A, Xarxa d’arts Escèniques Amateurs de Catalunya, que impulsen la Federació d’Ateneus de Catalunya, el Moviment Coral Català, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, la Federació Catalana de Societats Musicals i l’Agrupament d’Esbarts Dansaires, tots membres de l’Ens de Comunicació Associativa.

Aquesta iniciativa crea per primera vegada una programació estable d’espectacles amateurs de teatre, dansa, música i cant coral, que circularan entre els ateneus catalans. Hi participaran 16 teatres que programaran al voltant de 50 espectacles. La primera programació tindrà lloc entre gener i maig de 2012 i es preveu que pugui arribar a 50.000 espectadors en aquesta primera temporada de funcionament.

El projecte és el resultat de la col•laboració entre les diverses federacions de cultura popular i permetrà vincular la ingent producció amateur del nostre país i la xarxa d’equipaments associatius i ateneístics.

Per Ens de comunicació / ACPG

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.