Els autònoms catalans es queden sense subvencions

20120113-135815.jpg

La Generalitat substituirà les ajudes directes per un sistema d’avals bancaris als emprenedors. El govern autonòmic vol usar de forma diferent els 12 milions que aporta el Ministeri.

El govern de la Generalitat ha liquidat les subvencions directes als emprenedors. A partir d’aquest any les persones que es converteixin en autònoms deixaran d’obtenir l’ajuda (d’entre 2.500 i 4.000 euros) que rebien a l’inici de l’activitat.

El Departament de Treball va explicar que no continuarà amb el pla d’ajudes de l’anterior govern tripartit i que actualment treballa en l’elaboració d’un Pla Integral de Foment del Treballador Autònom. El nou programa substituirà les subvencions per avals i garanties bancàries per augmentar el flux de crèdit en aquest sector.

El Govern català espera redefinir les ajudes aquest mateix mes després d’una negociació amb les associacions de treballadors autònoms. El representant de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC-UGT), Salvador Duarte, va criticar que Catalunya suprimeixi la subvenció directa a pesar que els recursos provenen del Ministeri de Treball. “Cap altra comunitat ha anunciat la supressió pel que els autònoms catalans es veuran perjudicats en relació amb els de altres comunitats”, va assegurar.

Fons limitat

La Generalitat ha explicat que una de les raons per la qual es va replantejar reestructurar les ajudes als autònoms és que el sistema anterior, un fons limitat d’uns 12 milions d’euros anuals, no podia cobrir tota la demanda. En 2010, els sol·licitants ja havien esgotat el pressupost a l’abril. L’any passat, els recursos van perdurar fins a juliol.

El Ministeri de Treball, el generador dels recursos per als plans d’ocupació a Espanya, encara no ha convocat a la conferència sectorial (composta per totes les comunitats autònomes) per repartir els recursos d’aquest any. Fuentes del sector creuen que el govern central també podria reestructurar aquest tipus d’ajudes i seguir el camí català per substituir el model de subvencions a fons perdut pel de garanties.

El govern autonòmic creu que l’ajuda suprimida era clarament insuficient per impulsar un nou negoci i que la veritable trava dels emprenedors resideix en el finançament.

Font: http://www.economiadigital.es/es/notices/2012/01/los_autonomos_catalanes_se_quedan_sin_subvenciones_25730.php

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.