L'Esbart presenta demà un Sant Jordi amb arrels orientals

imageDemà dissabte tindrà lloc la representació del gran espectacle musical La Llegenda de Sant Jordi, l’esdeveniment que tots els anys culmina la celebració a Esplugues de Sant Jordi. L’escenari previst és la pista vermella del parc Pou d’en Fèlix. Si les pluges persisteixen, l’espectacle es traslladarà a la pista coberta.

L’Esbart Vila d’Esplugues vol tornar a sorprendre enguany al públic amb algunes novetats. Sergi Castro, director del muntatge, expica que “la història diu que Sant Jordi era originari del Pròxim Orient, de l’antiga Capadòcia (actual Turquia), tot i que la llegenda s’ha explicat sovint com un mite medieval europeu. Per això, aquest any hem volgut aportar una visió més exòtica”, buscat la inspiració en les músiques i balls àrabs i en els contes de Les mil i una nits.

A més, aquesta edició compta amb unes altres novetats: la participació del grup de malabars i acrobàcies Saltimbankis i la introducció d’un nou personatge, l’obscur i malvat Gran conseller, que interpreta Castro: “És qui controla el Drac (representat per la Fal·lera de la Colla de Geganters d’Esplugues). Hem volgut que el malvat de veritat fos una persona”.

El president de l’Esbart, Antoni Haro, destaca els decorats, de 18 metres d’ample per 7 d’alçada, i el muntatge de focus i efectes especials, que suposen 45.000 watts de potència, ingredients imprescindibles perquè aquesta funció, amb 12 anys d’història, sigui “espectacular». «Així és com ens agrada que siguin les entrades a escena, la música i els canvis d’escenografia». Tot plegat fa que «la gent ja esperi el dia de l’espectacle, tenim un públic molt fidel a Esplugues i fins i tot a la comarca», diu orgullós Haro.

Així doncs, demà dissabte, 27 d’abril, a les 20.30 hores, prop d’un centenar de persones, entre les quals la princesa (Alba Moreno) i el Sant Jordi (Toni Fontova), representaran la Llegenda de Sant Jordi al parc Pou d’En Fèlix.

Font: www.esplugues.cat

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.