20130205-185704.jpg

Més de cent persones, entre ells representants empresarials i d’entitats de la ciutat, van gaudir dilluns a l’Espai Baronda amb la conferència del prestigiós economista Antón Costas –d’origen gallec i resident a Esplugues– titulada ‘Perquè l’economia torni a funcionar’ , que s’emmarca dins de les xerrades que periòdicament organitza l’Ajuntament per ajudar a entendre l’actual situació de crisi i buscar possibles sortides.

Antón Costas ha assenyalat quatre aspectes claus per donar resposta al títol de la xerrada: abandonar l’austeritat compulsiva, «que està enfonsant a Espanya ia Europa en un pou sense sortida, i que és com si a un anorèxic se li receptés que no mengi»; que el Banc Central Europeu sigui més actiu, perquè baixi el tipus d’interès del deute; que s’estimuli el creixement en aquells països de la UE que puguin créixer, i que, «com a espanyols i catalans, hem de fer un esforçper millorar nostra competitivitat i la nostra productivitat».

Costas va dir que, tot i l’actual situació, l’economia espanyola té aspectes que donen lloc a l’optimisme. «Som el país de l’OCDE que millor comportament està tenint en les exportacions des de 2001» i «les nostres empreses grans són més productives que les empreses grans alemanyes». El problema, en aquest sentit, és l’excessiu «raquitisme». «Si som capaços d’augmentar la grandària mitjana de les empreses, tindrem en els propers anys un creixement molt fort de la productivitat i de l’ocupació de qualitat».

L’alcaldessa, Pilar Díaz, va destacar que l’Ajuntament d’Esplugues està «duplicant esforços i recursos per ajudar a rellançar l’economia. Amb la recent posada en marxa del Servei d’Atenció a l’Empresa hem volgut acostar l’Ajuntament a les empreses i persones emprenedores, per atendre els seus dubtes, orientar-los, ajudar-los en la tramitació d’ajuts i subvencions, etc. Tasca en la qual comptem amb la col·laboració de les entitats VAE i SECOT «.

Font: Ajuntament

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.