L’àrea Montesa oferirà 1.059 pisos de protecció oficial, dels quals 795 seran de lloguer.

La nova Àrea Residencial Estratègica (ARE) Montesa ja està definida. La Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya va donar el 30 de juliol el vistiplau definitiu a la modificació del planejament urbanístic del sector, impulsat per l’Ajuntament per afavorir la construcció d’habitatge a preu assequible. Les ARE són figures urbanístiques creades per la Generalitat al 2007 per promoure sòl en espais generalment en desús per construir habitatges, amb un pes important per a la protecció oficial, així com equipaments, comerç i espais verds.

En l’àmbit on es construirà l’ARE Montesa, de més de 10 hectàrees, se situava l’antiga fàbrica de motocicletes del mateix nom i l’antic camp de futbol del Rayo Amarillo. Actualment, separa els teixits residencials de Cornellà i Esplugues. En total, es preveu construir 2.105 habitatges, de les quals 1.059 seran de protecció oficial.

La modificació és substancial respecte al planejament original, del 2009. En la proposta inicial no es preveien habitatges de lloguer i ara, tot i que el nombre total d’habitatges protegits no s’altera, gràcies als acords entre Ajuntament, Generalitat i propietat dels terrenys, el 75% dels pisos protegits (795) seran de lloguer. L’objectiu és donar resposta a les necessitats d’accés a l’habitatge, així com a les polítiques socials.

Els pisos amb protecció es distribuiran dins l’àmbit de l’ARE, que tindrà 13 unitats d’habitatges separades, per configurar un veïnat divers. També d’optimitza la qualitat de tots els habitatges modificant la seva situació per garantir un bon assolellament i una adequada ventilació. Igualment, s’adapta el planejament a la legislació ambiental per introduir el concepte d’edificis més eficients energèticament.

Passejades, zones verdes i equipaments

L’ARE tindrà més de 26.800 m2 de zones verdes, distribuïdes en un recorregut continu que enllaçarà places, rambles i jardins. Aquests espais lliures, a més, se situaran més a prop de les plantes baixes residencials i dels recorreguts de passeig que de les carrers amb trànsit rodat.

Els nous equipaments previstos també es redistribueixen per tot l’àmbit de l’ARE, per repartir l’activitat que es generi.

Pel que fa a la mobilitat, es preveuen vials de circulació local, amb una nova rotonda a la confluència dels carrers Sant Jordi, Sant Gabriel i Pompeu Fabra. El principal eix per al trànsit rodat serà la continuïtat de l’avinguda Electricitat, mentre que el passeig de vianants més rellevant serà la rambla del Carme.

Les obres d’urbanització podrien començar, segons les previsions, el primer semestre del 2020.

Font: www.esplugues.cat

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.