L’Ajuntament d’Esplugues ha invertit en dos anys 120.000 euros en ajudes d’emergència per atendre famílies en risc de perdre l’habitatge

120-habitatgesEn aquest període s’han concedit 123 prestacions per resoldre problemes relacionats amb el lloguer d’un pis

Durant els anys 2011 i 2012, els Serveis Socials de l’Ajuntament d’Esplugues van invertir un total de 118.100 euros en la concessió de prestacions econòmiques d’emergència destinades a resoldre problemes relacionats amb l’habitatge de lloguer (impagament de quotes, necessitat de diners per pagar la senyal d’un nou contracte d’arrendament, etc.). En els darrers dos anys, 123 unitats familiars (46 el 2011 i 77 el 2012) s’han acollit a aquestes ajudes puntuals per evitar la pèrdua de l’habitatge. Aquesta xifra suposa un increment considerable respecte als exercicis anteriors i evidencia, a més, un augment continu dels casos relacionats amb l’habitatge i, en algunes ocasions, la cronificació dels problemes de solvència.

Segons les conclusions de l’enquesta als Serveis Socials municipals sobre prestacions econòmiques d’especial urgència, publicades el novembre passat per la Direcció de Programes Socials d’Habitatge de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, el 82% de les famílies catalanes a les quals es va atorgar una d’aquestes ajudes en 2011 han mantingut l’habitatge i un 55% han aconseguit normalitzar la situació i posar-se al corrent en el pagament de les quotes de la hipoteca o el lloguer.

Les ajudes concedides per l’Ajuntament d’Esplugues per fer front a problemes relacionats amb l’habitatge de lloguer oscil·len entre els 300 i els 2.800 euros. Del global de 130 prestacions d’emergència atorgades en 2011, 46 s’inclouen en aquesta categoria. En 2012, de les 155 ajudes concedides, 77 estan relacionades amb l’habitatge.

Més recursos per combatre els desnonaments

Les prestacions socials d’emergència són un dels recursos que l’Ajuntament d’Esplugues destina a ajudar el creixent nombre de persones en risc de perdre l’habitatge. El nou servei d’assessorament a les famílies sobreendeutades, posat en marxa recentment a l’Oficina Local d’Habitatge, complementa aquestes ajudes puntuals amb orientació i la mediació directa, si cal, de les dues advocades que atenen el servei –amb el suport de Càritas en els casos més extrems– amb les entitats financeres o propietaris de pisos de lloguer.

Per accedir a aquest servei cal concertar una cita amb les assessores acudint a l’Oficina Local d’Habitatge (c. Àngel Guimerà, 38) en horari de 9 a 12, de dilluns a divendres, o bé trucant al telèfon gratuït 900 300 082.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.