20121107-170747.jpg

L’alcaldessa, Pilar Díaz, s’ha reunit avui amb els delegats de 12 entitats bancàries per presentar el nou servei que s’oferirà a l’Oficina Local d’Habitatge.

L’Oficina Local d’Habitatge de l’Ajuntament d’Esplugues té previst incorporar a partir de gener de 2013 un nou servei d’acompanyament a les persones i famílies sobreendeutades per a la intermediació amb les entitats bancàries i propietaris d’habitatges de lloguer. L’alcaldessa, Pilar Díaz, ha presentat aquest matí als delegats de 12 entitats bancàries que operen a la ciutat aquest servei, “necessari per evitar un problema cada vegada més preocupant i que actualment ja és objecte d’un debat important a l’àmbit polític”.

La finalitat d’aquest servei d’acompanyament és assessorar les persones i famílies en risc de perdre l’habitatge, per deutes hipotecaris o per impagament del lloguer, per renegociar les condicions dels seus pagaments amb els bancs i propietaris i arbitrar solucions “més justes i proporcionades” perquè les persones afectades puguin fer front al pagament de les quotes mensuals i evitar el desnonament.

Com ha destacat l’alcaldessa, “es tracta de què tots i totes ens impliquem per garantir un dels drets fonamen- tals que recull la Constitució: el dret a un habitatge digne”.

El nou servei es prestarà des de l’Oficina Local d’Habitatge, on podran acudir les persones que prevegin problemes de pagament de la hipoteca o el lloguer i hagin intentat una negociació prèvia infructuosa amb els creditors. Un expert en la matèria analitzarà cada cas concret i acompanyarà els usuaris en les noves ges- tions amb les entitats bancàries o els propietaris de pisos de lloguer. Aquest servei, a més, comptarà amb la col·laboració de Càritas, associació a la qual es derivaran els casos més extrems perquè s’habilitin les ajudes necessàries.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.