L'AEiG Sant Jordi inicia aquest cap de setmana la celebració del 50è aniversari reunint a Esplugues mig miler d'escoltes

20130417-152713.jpg

Un gran sopar i la presentació d’un llibre són uns altres actes centrals del programa.

L’Agrupament Escolta i Guies (AEiG) Sant Jordi celebra enguany el seu 50è aniversari. Per commemorar el mig segle d’història, aquest mes d’abril els escoltes i les guies del Sant Jordi volen compartir amb tota la ciutadania d’Esplugues un complet programa d’actes lúdics i molt representatius de l’activitat que desenvolupa l’entitat. “Cal plantar llavors a cada instant és el lema d’aquesta commemoració”, recorda Pau Vinyoles, de la comissió organitzadora dels actes, “perquè aquest és l’esperit de l’Agrupament: educar nens i nenes que acabaran compromesos amb la societat i amb el seu poble”.

Amb aquest mateix esperit es va fundar, l’any 1963, l’AEiG Sant Jordi, de la mà de Josep Prats i un grup de pares i mares. Els diferents espais que han acollit als escoltes (la parròquia de Santa Magdalena, el Cau de la Muntanya, l’escola Natzaret, el local de Laureà Miró i L’Avenç, el cau actual, entre d’altres) han estat testimonis de l’evolució de l’entitat i de moments decisius com el naixement de les Guies (1967), la coeducació (anys 70), l’escissió i creació del grup Abat Oliba (predecessor d’Espluga Viva) i, ara, la commemoració d’aquests 50 anys.

Tres caps de setmana de festa

La celebració d’aquest aniversari tan especial s’ha concentrat en tres caps de setmana d’abril. El primer, dies 13 i 14, està previst que mig miler d’escoltes d’agrupaments del Baix Llobregat, el Garraf i el Penedès acampin en el torrent d’en Farré i participin en una gimcana que recorrerà les seus històriques de l’AEiG Sant Jordi.

El divendres 19 s’inaugurarà l’exposició sobre la història de l’Agrupament i es presentarà el llibre del 50è aniversari. I el dissabte 20 tindrà lloc l’acte central, el sopar que reunirà les persones que són el passat, present i futur de l’entitat.

El darrer cap de setmana, el dia 27, els excursionistes que desitgin participar-hi pujaran a 50 cims diferents de tot Catalunya per commmemorar els 50 anys de l’AEiG Sant Jordi.

Font: Ajuntament

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.