La Unió Europea reconeix un projecte intergeneracional d’Esplugues

La Unió Europea reconeix un projecte intergeneracional d’EspluguesEl programa d’alfabetització digital intergeneracional, en què participen infants i gent gran de Can Vidalet, és l’única iniciativa catalana destacada per la Unió Europea al seu butlletí digital (http://europa.eu) amb motiu de l’Any Eu­ro­peu de l’Envelliment Actiu i la So­lidaritat Interge­neracional 2012. L’objectiu d’aquest any és sensibilitzar sobre la contribució que la gent gran pot aportar a la societat, al mateix temps que animar els responsables polítics i altres persones interessades a actuar a fi de crear millors oportunitats per l’envelliment actiu i enfortir la solidaritat intergeneracional.

El Programa d’Alfabetització Digital In­tergeneracional es va iniciar el 2009, dins del Pla de Millora Integral de Can Vidalet, i consisteix en què infants de primària ensenyin a persones grans els coneixements adequats per fer un ús quotidià de les tecnologies de la informació i de les comunicacions. Durant els primer anys van participar dos centres escolars de Can Vidalet, treballant una persona gran per cada dos alumnes. Durant el curs escolar 2011-2012 estan participant de nou dues escoles (Matilde Orduña i Can Vidalet) amb 48 escolars de 4t de primària i 26 persones grans. A més, enguany s’ha creat un nou grup amb 16 joves de 4t d’ESO de l’Institut Joanot Martorell, que treballen amb 8 persones grans, realitzant conjuntament amb les TIC una part del treball de recerca final sobre un tema d’interés comú.

L’objectiu del programa és doble: d’una banda, promou l’envelliment actiu a través de la interacció de la gent gran amb infants i joves del seu barri, i també promou l’ús de les persones grans de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per reduir la bretxa digital. D’altra banda, una altra prioritat del programa és la construcció d’un teixit social actiu, que s’aconsegueix fent que infants i joves siguin els mestres de les TIC de les generacions més grans.[esplugues.cat]

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.