La campanya de recollida d’aliments 2013, en súpers, entitats i escoles

20131118-043651.jpg

Les associacions organitzadores del recapte, previst per als dies 29 i 30 de novembre, esperen superar els 12.000 quilos de productes recollits el 2012.

[Ajuntament] Els dies 29 i 30 de novembre es desenvoluparà l’acte central de la campanya de recollida d’aliments Ajuda’ns a ajudar, el gran recapte d’Esplugues. Per evitar interferències amb el Banc d’Aliments de Barcelona –que ha programat el seu Gran Recapte anual en les mateixes dates–, el Programa d’Aliments d’Esplugues estarà present en supermercats on no arribi el Banc d’Aliments de Barcelona.

A més, enguany, es vol comptar de manera més directa amb la implicació de les associacions de la ciutat, a les quals s’ha demanat que les seves seus actuïn també com a punts de recollida durant tot el mes de desembre. Els Esplais Municipals de Gent Gran, l’ACAE, el Centro Extremeño, el Centro Aragonés, el Club Rotary Esplugues, el Centro Cultural Andaluz Plaza Macael, Gent Constructiva, la Penya Barcelonista, la Llar Residència de Discapacitats Finestrelles, l’Esplai Pubilla Cases, l’Àrea Bàsica de Salut Lluís Millet, els Castellers d’Esplugues, ERC i l’Associació de Familiars de Malats d’Alzheimer ja han confirmat la seva participació i en faran difusió entre els seus socis perquè aportin ajuda.

Les entitats que gestionen el programa d’aliments d’Esplugues, Creu Roja, Càritas i Associació Cristiana Vida –distingides recentment amb la Medalla d’Or de la ciutat per la seva tasca solidària– atenen actualment unes 500 famílies (el 2006, n’eren només mig centenar), a les quals, mensualment, reparteixen lots d’aliments. La campanya nadalenca “ens permet afrontar amb certa tranquil·litat l’any, almenys fins al juny, i completar els recursos que ens arriben de la Unió Europea, cada vegada més escassos”, destaca Isabel Corcuera, de Creu Roja.

Per aconseguir-ho, els organitzadors esperen superar o, almenys, igualar els més de 12.000 quilos de productes que es van recaptar en la campanya de 2012 (4 tones més que el 2011). Quant als productes més necessaris, llet, galetes, llegums, pasta, arròs, cereals i sucre n’encapçalen la llista, al costat de la resta de productes no peribles.

Col·laboració de les escoles

D’altra banda, com cada any, les escoles de la ciutat s’han sumat a la iniciativa i, entre el 28 de novembre i el 5 de desembre, ac­tuaran també com a punts de recollida de la campanya Ajuda’ns a ajudar. En l’anterior edició, el recapte als centres docents va ex­perimentar una for­ta pujada i va garantir l’èxit de la cam­panya, malgrat la coincidència amb el Gran Recapte del Banc d’Aliments de Barcelona i la consegüent reducció dels supermercats col·laboradors. Enguany, 16 centres escolars s’han sumat a aquesta iniciativa solidària.

Entitats recaptadores d’aliments i de joguines

El voluntariat de Creu Roja, Càritas i Associació Cristiana Vida també serà l’encarregat, per primer any, de gestionar la campanya de recollida de joguines perquè cap infant d’Esplugues es quedi sense rebre els regals de Reis. El 2012, prop de 300 nens i nenes es van beneficiar de la iniciativa, que en aquesta edició es desenvoluparà durant el mes de desembre. Les persones interessades a participar-hi fent la seva aportació de joguines (sense estrenar), podran fer-ho en els punts de recollida següents: Esplugues Televisió, Creu Roja, Sastrinyols (Fundació Santa Magdalena), Centre Cultural L’Avenç, Centre Municipal Puig Coca i Edifici Molí.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.