Junts presenta una queixa formal al Senat davant el “filibusterisme parlamentari” que impedeix l’ús del català en tota l’activitat parlamentària

La Proposta de reforma del Reglament del Senat presentada per Junts porta un any i mig encallada a la cambra alta a causa de 51 ampliacions presentades pel Grup Socialista per a la presentació d’esmenes

Junts per Catalunya ha presentat aquest dijous una queixa formal a la Mesa del Senat davant una acció de “filibusterisme parlamentari” del Grup Socialista que impedeix la tramitació i aprovació definitiva de la Proposta de reforma del Reglament del Senat presentada pel grup per a la integració total de les llengües oficials de l’Estat a l’activitat parlamentària de la cambra.

La iniciativa de Junts va ser presa en consideració pel Ple del Senat el 22 de setembre del 2021 i s’ha ampliat el termini per a la presentació d’esmenes fins a 51 vegades degut a les sol·licituds del Grup Socialista. Això ha significat fins ara un any i mig d’endarreriment després de la seva presa en consideració.

L’escrit signat pel portaveu de Junts al Senat, Josep Lluís Cleries, demana a més “l’empara de la Presidència del Senat” i reclama que “el Senat com a cambra territorial deu un respecte especialment a iniciatives com aquesta que fa referència a la utilització en tota la vida parlamentària de les llengües oficials existents a l’Estat espanyol”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.