ICV-EUiA vol que Barcelona multi els bancs per tenir pisos buits

20140114-073529.jpg

(EUROPA PRESS) – El president del grup d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, ha assegurat aquest divendres que el seu grup desitja que la capital catalana multi els bancs que tinguin pisos buits, política pública que s’ha posat en marxa fa poc a Terrassa (Barcelona) i que altres municipis catalans ja han anunciat que impulsaran.

En una trobada informativa amb periodistes, Gomà ha concretat que, en el ple municipal que es farà a final de gener, ICV-EUiA sol·licitarà al consistori conèixer quants desnonaments ha aconseguit evitar l’Ajuntament de Barcelona, en compliment d’una iniciativa sobre aquesta qüestió que s’ha aprovat en el plenari de desembre del 2012.

«Un any després, gairebé no han hagut resultats més enllà de declaracions de bona voluntat», ha declarat Gomà, que ha sostingut que, si s’apliqués la llei d’habitatge que va impulsar el 2007 el tripartit, i que segueix vigent malgrat que ha estat parcialment desmantellada mitjançant les lleis òmnibus el 2011 aprovades per CiU i PP al Parlament, podrien haver sancions als bancs de fins a 100.000 euros per tenir pisos buits.

Amb aquesta iniciativa, Gomà ha assegurat que ICV-EUiA pretén portar al ple municipal les demandes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), i ha assegurat que cal consagrar a la capital catalana com a «punta de llança en la lluita contra la retenció especulativa de pisos per part dels bancs».

Segons Gomà, les dades oficials indiquen que a Barcelona hi ha 17 desnonaments al dia, i ha assegurat que molts d’ells no són per impagament de la hipoteca sinó pel lloguer, i ha assegurat que cal concebre l’habitatge com una verdadera política pública al servei de la ciutadania.

La defensa dels serveis públics, les inversions en els barris –sobretot els més desafavorits per la crisi econòmica– i la política social seguiran com a eixos de l’estratègia que ICV-EUiA tindrà aquest 2014, ha concretat el regidor.

«Volem ser el referent polític de la majoria», ha declarat Gomà, que ha confrontat les línies d’actuació d’ICV-EUiA amb la d’altres partits i el govern municipal, que beneficien els més rics i els qui fomenten l’especulació a nivell turístic, comercial i hoteler de la capital catalana.

Front a CiU i també el PP, Gomà també ha apreciat que en el mateix bàndol s’ubiquen ERC –pel seu suport a moltes de les iniciatives dels convergents– i també el PSC barceloní, que «està perdut i atrapat en defensa de l’austeritat injusta» que van impulsar els socialistes quan van governar.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.