Cardona radiografia el seu parc d´habitatges per detectar pisos buits.

20140114-074308.jpg

L’Ajuntament estudiarà la conservació i els usos dels immobles del nucli antic i la Coromina.

[Regió 7] REDACCIÓ/C. OLIVERAS | CARDONA L’Ajuntament de Cardona posarà en marxa en les properes setmanes un estudi per conèixer l’estat actual del seu parc d’habitatges i poder detectar, així, la quantitat de pisos que ara estan desocupats.
La regidora d’Habitatge de Cardona, Aida Molner, ha explicat a aquest diari que l’objectiu del treball és poder disposar de la màxima informació sobre el número, l’estat de conservació i els usos que tenen actualment els immobles del municipi per a poder aplicar, després, «les polítiques d’habitatge més adients i necessàries».

El treball, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, s’iniciarà al nucli antic el proper mes de febrer i abastarà també La Coromina, dues de les zones on l’Ajuntament ha detectat més pisos buits. Molner ha detallat que es tracta d’un projecte que l’equip de govern d’ERC ja tenia al cap des que va entrar a l’Ajuntament, el 2011: «havíem detectat que hi havia bastants pisos buits al nucli antic, i també a la Coromina, però no sabíem quants, ni tampoc en l’estat que es trobaven, ni qui era el propietari», la qual cosa els impedia afinar les polítiques d’habitatge. Amb el treball, l’Ajuntament espera tenir «una radiografia clara de l’estat del parc d’habitatges de Cardona que permeti facilitar les actuacions de millora que s’hi puguin aplicar en el futur».

L’estudi el portaran a terme tècnics de l’Ajuntament de Cardona que es desplaçaran als habitatges per fer-ne una valoració i per enquestar els llogaters i els propietaris dels immobles.

En els propers dies els propietaris i llogaters dels habitatges de Cardona i del nucli de la Coromina rebran una carta en la qual se’ls informarà del projecte i se’ls demanarà la seva col·laboració.
Segons ha especificat la regidora Aida Molner, és previst que el projecte s’allargui mig any. L’Ajuntament calcula recollir les dades de més de 330 immobles de la vila.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.