Gabriel Rufián a #Esplugues: “Els antics votants del PSC han de venir a Esquerra”

Gabriel Rufián i Jenn Díaz apleguen 500 persones a Can Vidalet aquest dissabte 5 de maig en un acte per reivindicar el paper dels barris de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en la construcció de la república catalana.

Aquest dissabte, 5 de maig, el diputat al Congrés de Diputats Gabriel Rufián i la parlamentària Jenn Díaz van reivindicar el paper dels barris populars en la futura república catalana. Rufián va posar èmfasi en el fet que la pàtria o la república no és una bandera, sinó la gent que hi viu, i especialment les classes populars. Per això va dir que la lluita d’Esquerra és posar fi a la precarietat laboral, l’accés a l’habitatge, la violència masclista, entre altres problemes que afecten directament la vida de la gent. En aquest sentit, va remarcar no són les urnes ni la llibertat el que trenquen la cohesió social, sinó les desigualtats socials i la corrupció política, les empreses de l’Ibex-35 o la repressió per impedir votar, i va assenyalar tant el PP com Ciutadans com els màxims responsables d’aquesta situació. Rufián va afegir que el PSC ha estat còmplice d’aquest sistema i va demanar explícitament als antics simpatitzants socialistes que ara votin ERC. Rufián va acabar dient que “hem nascut per vèncer i no per ser vençuts”.

La diputada al Parlament de Catalunya Jenn Díaz va explicar les tres raons per les quals la república catalana és necessària. En primer lloc, per lluitar contra el masclisme i el sistema judicial que l’empara, com s’ha demostrat en la sentència de “La Manada”. En segon lloc, per la llibertat d’expressió i la democràcia, per tal de superar l’actual Estat repressor. Finalment, per crear un projecte comú en què la diversitat de la societat pugui conviure sense la demagògia i la confrontació de partits com Ciutadans i el PP.

L’acte era presentat per Herminia Villena, regidora d’ERC a l’Ajuntament d’Esplugues, que a més va presentar el barri de Can Vidalet com a «divers i alegre» però molt afectat per la crisi econòmica i l’abandonament polític. També hi va intervenir Oriol Torras, regidor i candidat a l’alcaldia d’Esplugues per ERC, que va manifestar la necessitat d’un canvi a l’Ajuntament d’Esplugues, governat de fa quaranta anys pel PSC. Finalment, Jordi Albert Caballero, diputat al Parlament de Catalunya i candidat a l’alcaldia de Sant Andreu de la Barca per ERC, es va declarar hereu de les lluites socials dels anys 60 i 70, que van dignificar barris com Can Vidalet, i va declarar que sense les classes populars no es podrà construir una societat justa i cohesionada.

L’acte va estar amenaçat per la pluja i va haver d’acabar una hora abans del previst, a la una del migdia.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.