Esplugues viu la seva Festa Major 2011

Esplugues viu la seva Festa Major 2011Del 16 al 21 de setembre es desenvoluparà el gruix del programa d’actes de la Festa Major de Sant Mateu, que enguany redueix el pressupost en un 12,5% sense renunciar a la diversitat, la qualitat i les propostes més tradicionals.

[Ajuntament] Quan l’estiu s’acomiada, la ciutat d’Esplugues dóna la benvinguda a la setmana més intensa de l’any. La Festa Major de Sant Mateu, una vegada més, promet omplir els carrers d’esport, cultura, diversió, música i, sobretot, un ambient popular i participatiu que convida a sortir de casa i compartir amb els veïns i veïnes aquest temps de festa gran. El programa de les festes de Sant Mateu de 2011, fidel a la seva essència, ha concentrat en sis dies prop d’un centenar d’actes, tot i que el pressupost d’enguany, adaptant-se a la conjuntura econòmica actual, s’ha reduït en un 12,5%. Del 16 al 21 de setembre toca, doncs, descarregar les agendes i gaudir dia i nit del conjunt de propostes, per a tots els gustos i edats, que s’encetaran, el divendres 16, amb el tradicional seguici a càrrec de les entitats de la ciutat i el pregó, tret de sortida de la festa, a càrrec enguany de Gregorio Bernal, exdirector de l’Escola Isidre Martí.

David Bustamante, el concert estrella
Com cada any, la Festa Major d’Esplugues comptarà també amb l’actuació d’una gran estrella del panorama musical actual. El dia 17, a les 11 de la nit, el cantant David Bustamante, un dels talents descoberts al programa televisiu Operación triunfo, oferirà un concert a l’escenari que s’habilitarà al carrer Sant Antoni Maria Claret.

Les melodies d’aquest solista d’èxit compartiran protagonisme musical al programa festiu amb un segon concert dedicat als nostàlgics de la dècada dels 70, una cita que cada any rep una molt bona resposta per part del públic espluguenc, que podrà gaudir de les conegudes cançons de Los Diablos.

La música serà també molt present als actes pensats per a la joventut d’Esplugues. Els concerts de Bongo Botrako  i Teràpia de Shock, el Festival Itinerant FESCAT-RàdioFlaixBAC i les sessions nocturnes amb DJ són algunes de les propostes per a aquest sector de la població.

Esplugues viu la seva Festa Major 2011D’altra banda, per primer any, se celebrarà el festival benèfic flamenc Duendes con Arte i la mostra de tapes típiques andaluses, en solidaritat amb les ONG Associació Catalana Lupus E.G. i AMIZADE, Junts amb Moçambic. Aquesta cita reunirà a Esplugues alguns dels conjunts clàssics del flamenc i d’altres de prometedors, com  Los Marismeños, Canela Pura, Amantes de Andalucía i Humarea.

Les entitats fan la festa
Darrere del complet programa d’actes de la Festa Major hi ha la gran tasca que duen a terme les nombroses entitats d’Esplugues. Les activitats més populars i participatives i, alhora, les més tradicionals, porten el seu segell: la trobada de puntaires, les diades castellera i bastonera, les competicions esportives, el concurs de truites, el festival de jotes i la botifarrada popular són només uns pocs exemples de les moltes cites de què podeu gaudir aquestes festes i de les quals teniu informació detallada a L’Agenda del mes de setembre.

Cavallers medievals i titelles
Uns altres dos clàssics del programa festiu tampoc faltaran a la seva cita anual amb la Festa Major de Sant Mateu. El mercat medieval, els dies 17, 18 i 19, als carrers Església i Montserrat, oferirà al públic una mostra d’arts, oficis i gastronomia de l’edat mitjana, arrodonida amb un espectacle medieval, la nit del 17, i un torneig, la tarda del 18, que recrearà la llegenda del cavaller de Picalqués.

D’altra banda, la novena edició del Balkiberfest, el Festival Internacional de Titelles i Màscares, se celebrarà el 18 de setembre, als jardins de Can Tinturé.

Font: www.esplugues.cat
Fotografian correfocs: Ajuntament
Fotografia de «Los Marismeños»: La premsa del Baix

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.