14 municipis participen a les activitats de les Ciutats Defensores dels Drets Humans.
A través del coneixement podrem canviar el món, o si més no, les nostres consciències. És la premissa en la qual es basa el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, liderat per l’Ajuntament de Sant Boi, que inclou 14 municipis de Catalunya, entre els quals es troba Esplugues.
Xerrada als joves d’Esplugues
Entre les activitats que es faran enguany a Esplugues, destaca una xerrada-debat per a alumnes de 4t d’ESO i 1r i 2n de Batxillerat que tindrà lloc dimecres 5 d’octubre al Consell Català de l’Esport. La trobada comptarà amb el testimoni de tres activistes per la pau: Jeison Castaño, conegut com a Jeihhco, qui treballa per la pau i la convivència a les comunes de Medellín (Colòmbia), Essam Daod, metge psiquiatre palestí i fundador de la Humanity Crew per l’ ajuda als refugiats a les illes gregues; iEsperanza Huayama, qui fa més de 20 anys que denuncia la violació dels drets humans de les 300.000 dones indígenes esterilitzades forçosament durant el Govern del president Alberto Fujimori a Perú. A la xerrada hi assistiran gairebé 250 alumnes del municipi.
També aquests dies, del 3 al 17 d’octubre, es podrà veure l’exposició Refugiats, per què? de la Fundació per la Pau amb la col·laboració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament a la Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues. I el dimarts 4, a la mateixa biblioteca, de 18.30 a 20.30 h, es farà la conferència Les dones a l’Índia rural. De dona a dona que tractarà sobre gènere i Drets Humans, a càrrec de la Fundació Vicente Ferrer. Montse Ortiz, coordinadora de sensibilització i especialista en gènere i desenvolupament, farà la conferència. Després es projectarà un documentalque mostra com un grup de cinc dones format per les periodistes Àngels Barceló i Cristina Pardo, l’actriu Sílvia Abascal i les empresàries Anna Maria Llopis i Irene Cano visiten la Índia.
Més informació al blog de les Ciutats Defensores dels Drets Humans.
Font: www.esplugues.cat