Esplugues de Llobregat acaba el febrer amb 1.713 persones en situació d'atur

Un total de 30 persones han trobat feina al municipi a l’últim mes. El municipi d’Esplugues de Llobregat ha acabat el febrer amb una disminució en el nombre d’aturats fins a les 1.713 persones que actualment es troben sense feina a la localitat, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat).

En total, són 30 persones menys a l’atur comparat el mes passat, en una situació econòmica afectada per la crisi que ha provocat la pandèmia de coronavirus. Aquests valors reflecteixen un descens respecte al mes anterior, quan el municipi va finalitzar el període amb 17.160 persones sense feina.

El sector serveis, el més castigat
El sector serveis és el més assotat de la localitat segons les últimes dades publicades. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies assenyala que a Esplugues de Llobregat hi ha un total de 1.373 persones d’aquesta activitat sense activitat, fet que es tradueix en un 80,15% del total d’aturats. En ordre descendent, segueixen indústria (8,23%), construcció (7,24%) i agricultura (0,23%).

La pandèmia COVID-19 ha estat un dels motius més grans que ha afectat taxa d’atur a Esplugues de Llobregat, però actualment no és l’únic. Totes les mesures de contenció i aforament que es van implantar van afectar en gran mesura els ingressos de part del sector serveis, deixant gran part dels negocis en una situació compromesa. Afortunadament, l’aprovació dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTE) han contribuït a frenar la taxa d’atur (encara queden persones en aquesta situació) des del 2020 i al començament del 2022, es van signar més contractes indefinits que en els darrers anys, cosa que ajuda a frenar la temporalitat a l’ocupació.

l’article continua aquí: https://cronicaglobal.elespanol.com/enparo/esplugues-de-llobregat-termina-febrero-con-1-713-personas-en-situacion-de-desempleo_779777_102.html

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.