El Parlament insta el Govern a avalar les despeses inicials d’accés a l’habitatge dels joves amb un programa de crèdits, a proposta de Junts

El programa de crèdits aval s’adreça a persones de 18 a 35 anys

El Parlament de Catalunya insta el Govern a promoure un Programa de Crèdits per a l’emancipació amb l’objectiu de facilitar l’accés a l’habitatge dels joves de 18 a 35 anys, a proposta d’una iniciativa parlamentària de Junts per Catalunya, que ha obtingut un ampli suport de la Cambra. L’aval d’aquests crèdits ha de facilitar als joves l’accés al finançament per cobrir les despeses inicials i accedir a un habitatge, tant de compra com de lloguer.

La diputada Judith Toronjo ha defensat aquestes mesures per superar la barrera que tenen els joves a l’hora d’accedir un habitatge digne, “perquè la incapacitat d’estalviar ho fa impossible”.  “Hem d’avançar per una Estratègia Nacional d’Emancipació, amb una Renda Bàsica d’Emancipació i un nou programa de crèdits aval”, ha asseverat Toronjo.  Pel que fa a la renda de suport a l’emancipació, la diputada ha fet una crida a seguir els exemples de França o el País Basc,“amb una prestació econòmica que ajuda les persones joves amb poc poder adquisitiu a pagar una part del preu del lloguer”

En la mateixa línia del president del grup parlamentari, Albert Batet, que ha demanat la celebració d’un ple monogràfic sobre educació en la sessió de control al president, Toronjo ha insistit en la necessitat de fer “un pla de xoc contra l’abandonament escolar i un pacte per l’ocupació juvenil”. En aquest sentit, la diputada ha instat el Govern a apostar per l’FP i l’FP 2 i emmirallar-se en models com l’alemany per donar resposta a la manca de personal qualificat que reclama el teixit empresarial. 

La moció també insta el Govern a incorporar la perspectiva juvenil a les normatives de la Generalitat per avaluar l’impacte sobre la població jove “tal com vam aprovar al darrer monogràfic i que no s’ha complert en els Pressupostos”. El text també aposta per aprovar el nou Pla Nacional de Joventut, abans de juliol de 2023, “tres anys després del seu venciment i que ha de ser el punt de partida de la nova llei de polítiques de joventut”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.