Resultat d'imatges de sant jordi

Esplugues celebra el Sant Jordi amb una programació plena de propostes al voltant de la Diada, el diumenge 23, dia que es fa la tradicional Fira de Sant Jordi, d’11 a 20 hores, a la plaça de Santa Magdalena. La festa serà especial, perquè inclou la presentació, en dies previs, de diversos llibres que tenen una relació estreta amb Esplugues. Per exemple el dijous 20 a les 19 hores, a la Masoveria, es presentarà Esplugues desconeguda, una publicació de l’Editorial Efadós en col·laboració amb l’Ajuntament amb fotografies històriques del municipi i textos de l’historiador David Tormo. Tot seguit, a les 20 hores, es donarà a conèixer Un llibre de dones, un recull d’experiències, històries i reflexions de les integrants de la Xarxa de Dones Emprenedores d’Esplugues.

Per altra banda, el dissabte 22, Roser Camps, autora del llibre Passejada pels vells i nous carrers d’Esplugues, farà una ruta comentada sobre el terreny sortint de la plaça de Santa Magdalena, a les 12 hores, amb vermut final. Les inscripcions es poden fer a l’associació cultural Espluga Viva (c. Sant Francesc Xavier, 7-9). La sortida forma part de l’Abril Literari que organitza l’entitat i que comptarà també amb la presentació del darrer llibre de l’exvicepresident de la Generalitat Josep Lluís Carod Rovira, Història del protestantisme als Països Catalans (Edicions 3 i 4), el dimecres 19 a les 19 hores, a la seu de l’associació.

Resultat d'imatges de sant jordi

A més, a les parades de la Diada es posarà a la venda La Setmana Tràgica i el seu context en el Baix Llobregat, 1890-1923, un llibre que narra com va afectar aquest esdeveniment històric a la comarca. L’espluguina Roser Vilardell, directora dels Museus d’Esplugues, és l’autora del capítol del municipi, sobre la pugna entre el poder civil i l’eclesiàstic pel predomini social a principis del segle XX.

Activitats de la Diada

A part de les novetats literàries, i les parades de llibres i de roses, el diumenge 23 es farà l’habitual lectura de textos en català i el concert de la Banda d’Adults de l’Escola Municipal de Música (al matí) i la lectura de poemesoberta a tothom (a la tarda). Per als més petits, el Casal de Cultura Robert Brillas tindrà un espai de llibres infantils. A més, tindrà lloc la Diada Castellera de Sant Jordi, al Casal de Cultura Robert Brillas a les 12 del migdia i, com és habitual, la Secció Sardanista de L’Avenç tancarà el dia amb una ballada de sardanes amb la Cobla del Baix Llobregat, a la pista de L’Avenç.

La Llegenda de Sant Jordi

El dissabte 29, l’Esbart Vila d’Esplugues tornarà a recitar la Llegenda de Sant Jordi amb el seu gran espectacle musical i de dansa. Aquest any hi haurà música en directe, un narrador presencial i un toc d’humor. L’obra comptarà amb la participació de l’escola de dansa A Escena i amb l’aparició del Drac Fal·lera de la Colla de Geganters d’Esplugues.

Font: www.esplugues.cat

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.