20130308-161144.jpg

L’Agrupament Escolta i Guies Sant Jordi formen el cos de la bandera

Traginers, cavalls i carruatges tornaran aquest cap de setmana, per 17è any consecutiu, a passejar pels carrers de la vila. Ja fa temps que la industrialització va reemplaçar els animals de tir per la maquinària, però la tradició que honra al patró Sant Antoni Abat perdura arreu i, gràcies a la Colla dels Tres Tombs d’Esplugues, també a casa nostra.

Dissabte per la tarda, després de la passejada a cavall per la ciutat, se celebrarà al Casal de Cultura Robert Brillas la cerimònia d’entrega de la bandera i el pregó, a càrrec de Dolors Feliubadaló, dos actes que donaran el tret de sortida a la festa. L’endemà, a primera hora, tindran lloc un bon esmorzar per escalfar motors i la benedicció dels animals, a la plaça de Les Moreres. I, a partir de les 11.45 hores, la cercavila de carruatges i cavalls pels carrers de la ciutat.

Enguany, amb motiu del 50è aniversari de l’Agrupament Escolta i Guies Sant Jordi, els organitzadors de la celebració del Tres Tombs han volgut oferir-los el seu particular regal: representar el cos de bandera. Així doncs, encapçalaran el seguici, que compta amb 70 carros i una trentena de cavalls, l’actual responsable de l’entitat i banderera, Tània Gonzàlez; els cordonistes Xavier Pi i Eduard Muñoz; i la capitana de la bandera, Carolina Ruiz, que precedeixen el carro del Sant, portat pels que van plantar la llavor de l’agrupament fa 50 anys: Josep Prats i Maria Lluïsa Sanz.

Paral·lelament, el parc Pou d’en Fèlix acollirà la 3a Fira d’Alimentació Tradicional i Artesania i la venda de tortells de Sant Antoni Abat, alhora que els més menuts podran fer una volta en poni.

Així mateix, tothom que ho desitgi pot participar en el Concurs de Fotografia Memorial Carles Garcia i Royo, les bases del qual podeu consultar al web trestombs.entitats.esplugues.cat.

Font: Ajuntament

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.