Esplugues acull ‘El tercer jinete’, colpidor retrat de la fam al món del fotoperiodista Alfons Rodríguez

20130505-132557.jpg

“Hi ha set bilions de persones a la Terra, de les quals un bilió passa gana”. Així comença El tercer jinete, darrer treball del fotoperiodista espluguenc Alfons Rodríguez que mostra en diversos formats (llibre, web, audiovisual i fotografies) la fam extrema en nou països del món.

El Casal de Cultura Robert Brillas va ser el 2 de maig un dels primers llocs del país on es va poder veure el documental i l’exposició formada per 40 instantànies (que es pot veure fins al 14 de maig). Un retrat colpidor (es poden veure imatges a http://www.thethirdrider.org) destinat a “sacsejar consciències per adonar-nos que podem fer molt més”, afirma l’autor. Rodríguez, que va ser Premi Godó de Fotoperiodisme i Premi Pont de les Arts 2011, ha volgut anar “més enllà dels estereotips i dels països africans que habitualment s’anomenen quan parlem de gana” i ha viatjat també a països d’Amèrica i Àsia per retratar “la fam oculta”.

Durant la inauguració, l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, va qualificar de “rigorós i necessari” el treball d’Alfons Rodríguez, de qui va dir que és “els nostres ulls” que ens permeten fer sentir un drama tan injust com és la desnutrició de milions de nens al món. A la inauguració van assistir també representants de les ong Acció contra la Fam, Metges sense Fronteres i Intermón-Oxfam, que han col·laborat en el treball. Tots ells van denunciar la passivitat internacional davant aquesta tragèdia.

Font: Ajuntament

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.