ENDESA S’ADHEREIX AL PROGRAMA DE POBRESA ENERGÈTICA DE L’AMB. #esplugues

(null)
-La Companyia signa el compromís d’adhesió a la iniciativa de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que ha creat un fons de 5 milions d’euros.

-L’AMB assumirà el deute íntegre de llum, aigua i gas del 2014 amb perfil de pobresa energètica d’aquest territori, que ronda el milió d’euros.

Barcelona, 18 de febrer de 2015 (3792).- Endesa s’ha adherit al Programa Metropolità de mesures contra la pobresa energètica, un fons creat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) el passat mes de desembre i dotat amb 5 milions d’euros per evitar els talls de subministraments de llum, gas i d’aigua per motiu de falta de recursos econòmics i les situacions que aquests ocasionen. La directora general d’Endesa a Catalunya, Isabel Buesa, i el vicepresident executiu de l’AMB, Antonio Balmón, han signat aquesta tarda el conveni de col·laboració, un pas més per combatre un problema que s’ha incrementat al territori metropolità els darrers anys, com a conseqüència de la crisi econòmica.

Segons l’acord, Endesa, que compta amb 502.470 clients al territori metropolità, es compromet a no tallar el subministrament del servei dels impagats amb perfil de pobresa energètica i gestionar aquests procediments amb personal de l’empresa mentre els serveis socials municipals tramiten i valoren, cas per cas i segons les pautes consensuades amb l’organisme metropolità, l’abonament de les factures impagades a través del fons de l’AMB. En aquest sentit, la Directora general d’Endesa a Catalunya, Isabel Buesa, ha subratllat la importància de l’acord subscrit: “En aquests moments de context social difícil, Endesa es mostra sensible a aquesta realitat i, per això, està satisfeta de cercar els mecanismes més idonis per facilitar una solució per a aquelles persones que es troben en situacions de vulnerabilitat econòmica”.

D’altra banda, Endesa també es compromet a donar suport econòmic al programa d’informació i formació que liderarà l’AMB i que està adreçat a les persones en situació o risc de pobresa energètica, per tal que coneguin totes les possibilitats que ofereixen els sistemes públics i les empreses privades. Aquest programa també vol ensenyar a interpretar les factures, les tarifes i conèixer les possibilitats i els recursos que existeixen. “L’assessorament i la formació també és un factor clau i pot permetre a moltes famílies reduir part d’aquestes despeses fixes”, han exposat.

En aquest acord, l’AMB assegura i avala la creació d’un circuit de gestió -entre municipis, empreses de subministrament i l’organisme metropolità- i ratifica alhora el seu compromís i obligació de liquidar mensualment el còmput total de les factures impagades per les llars metropolitanes, sempre per motius de vulnerabilitat econòmica i pobresa energètica. “L’AMB es recolzarà en el serveis socials municipals, que són els que realment tenen l’experiència per poder decidir”, ha assenyalat, durant l’acte de signatura del conveni, el vicepresident Executiu de l’AMB, Antonio Balmón.

Per activar de manera immediata el programa metropolità i que l’ajut arribi al més aviat possible a la ciutadania, l’AMB ha decidit assumir el deute dels impagats de subministraments energètics i d’aigua de l’any 2014. “Un baló d‘oxigen que esperem que alleugereixi les dificultats de les famílies més vulnerables de l’àrea metropolitana de Barcelona”, ha afegit en Balmón, que espera que en els propers dies també es signin els corresponents convenis amb Gas Natural Fenosa i Agbar. L’AMB ja ha arribat a un compromís d’adhesió amb aquestes empreses i aquest només està pendent de formalitzar-se, de manera que s’assegura donar cobertura a més del 80% dels consumidors de l’àrea metropolitana.

Segons els càlculs de l’organisme metropolità, és previst que aquesta despesa sigui, aproximadament, d’un milió d’euros (1.000.000 €). L’AMB formalitzarà aquest pagament, que s’extraurà del fons de 5 milions d’euros, en els propers tres mesos. “Sempre que els sol·licitants acompleixin amb el perfil de pobresa energètica i/o vulnerabilitat econòmica i a demanda dels serveis socials municipals de cada ajuntament”, recorden des de l’oficina de gerència de l’AMB.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.