Els polítics catalans recorden Suárez a les xarxes socials. #politica #catalunya #esplugues

20140323-173418.jpg
[Josep Tarradellas, amb Adolfo Suárez Foto: ARXIU MONTSERRAT TARRADELLAS I MACIA]

Ortega, Vila, Navarro, Bosch, Duran, Cañas, Chacón, Nuet, Martínez-Sampere i Tremosa, entre els que han escrit missatges de condol en conèixer la mort de l’expresident espanyol.

[Avuí] Piulades de record per l’expresident, Adolfo Suárez, el primer de la democràcia espanyola, que ha mort aquest diumenge. “L’alçada de mires de Suárez seguirà sent un referent. El millor homenatge és superar visions de partit i apostar pel diàleg com ell va fer”, ha escrit el primer secretari del PSC, Pere Navarro. També s’ha expressat el líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida: “Ara més que mai cal recuperar l’esperit dialogant i centrista”, ha escrit en qualificar-lo com a “encantador i captivador”. En clau actual en parla el diputat d’ERC al Congrés, Alfred Bosch: “Adolfo Suárez o l’audàcia de posar la democràcia per davant les lleis immobilistes: els que tant l’adulen podrien emular-lo més”.

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha reblat un “Gràcies per tot, President Suárez.”, mentre que el conseller de Territori i Sostenbilitat, Santi Vila, també l’ha recordat: “Suárez, com Antígona, va ser més fidel als seus valors que a les lleis de l’època. El polític de raça només té al cap la seva gent!”. I ha afegit, adjuntat una fotografia de l’expresident del govern espanyol amb Santiago Carrillo: “De totes les virtuds polítiques la que més valoro és la capacitat d’acceptar i valorar els qui no pensen com tu!”
La socialista Carme Chacón també ha piulat a la xarxa en una mostra de suport a la família Suárez: “La cruel malaltia l’ha fet oblidar però els espanyols mai oblidarem la seva tasca per la concòrdia”. La diputada Rocío Martínez-Sampere (PSC) i candidata a les primàries per a l’alcaldia a l’ajuntament de Barcelona, ha escrit: “1976-1981. Home d’equilibris i dep actes. 5 anys claus per entendre on som”. El líder del PSC ha postulat la figura de Suárez com a mostra de diàleg: “L’alçada de mires de Suárez seguirà sent un referent. El millor homenatge és superar visions de partit i apostar pel diàleg com ell va fer”.

En aquest mateix sentit han escrit Duran i Lleida i Jordi Cañas, de C’s. Duran ha escrit cinc tuits: “Quan el Rei optà per Suárez m’estava formant a la Konrad Adenauer a prop de Bonn. Vaig témer el pitjor. El temps em va desmentir. Sento la seva mort física, com al seu moment vaig sentir la desaparició de la política. Adolfo Suárez va ser clau per a la Transició que continuo defensant com a molt positiva. Personalment, encantador i captivador. Ara més que mai cal recuperar l’esperit dialogant i centrista. El meu condol per la seva família, a la qual tant va estimar i va dedicar tant de temps”. Cañas ha perfilat l’expresident com a figura que “exemplifica l’Espanya que se supera en les adversitats i que avança resolent les dificultats quan treballa unida”.

També en clau actual en parla el diputat d’ERC al Congrés, Alfred Bosch: “Adolfo Suárez o l’audàcia de posar la democràcia per davant les lleis immobilistes: els que tant l’adulen podrien emular-lo més”. Per la seva banda, Oriol Amorós, també d’ERC, ha fet un tuit per recordar: “Avui que escoltarem tantes lloances a la transició, recordem que al 1977 l’únic partit que no van legalitzar va ser ”.

O l’eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, que ha escrit a la xarxa que Suárez va actuar “contra l’status quo: va restituir la Generalitat abans que la Constitució i va retornar concert econòmic a Biscaia i Guipúscoa”. En un segon tuit ha afirmat: “A Madrid parlen d’il.legalitzar l’@assemblea (pas previ a suspendre Generalitat, president o partits?). #Suàrez, però, va legalitzar el PCE”.

Un dels més crítics ha estat el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet: “Sento la seva mort, però la transició no va ser tan modèlica i la crisi actual és mirall del seus oblits dolorosos”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.