pastoretsEntre les tradicions nadalenques més arrelades a Catalunya trobem les llums de Nadal, els mercats, les fires, el sorteig de la Grossa, el pessebre i el caganer, la missa del Gall… i Els Pastorets. A Esplugues, per importància i originalitat, PASTORETS ho hem d’escriure en majúscules. Un desembre més torna la història de Nadal més irreverent i enginyosa. Si l’any passat vam rebre la visita del Capità Amèrica, en funcions d’àngel, i dels barrufets, de què seran capaços enguany?

Segur que ens sorprendran, com sempre, amb el seu estil peculiar. A més, el que sí podem avançar és que la música en directe tindrà molt de protagonisme gràcies a la valuosa col·laboració de l’Escola Municipal de Música, que hi aporta una petita banda de quatre músics: piano, violí, baix i clarinet. Pel que fa al guió, un cop més, ha estat totalment renovat.

Podreu gaudir de l’espectacle els dies 22, 23, 25, 26, 29 i 30 de desembre. Consulteu a L’Agenda els horaris de les diferents representacions.

Un pessebre més viu que mai

Un altre habitual d’aquestes dades és el pessebre vivent del Centre Andalús Plaça Macael. El somni de poder passejar-se pel naixement de Jesús o entre els pastors i rabadans que dormen al ras prop d’una foguera, entre molsa, boscos i rius, es fa realitat amb el pessebre vivent de la plaça Macael. Aquesta tradició es representa a Esplugues des de la fundació del Centre Cultural Andalús Plaça Macael. I el resultat, com sempre, és espectacular, més encara tenint en compte que cada any, poc o molt, es renoven els decorats.

A l’entitat, prop de mig centenar de persones porten mesos treballant perquè totes les escenes surtin perfectes durant tots els dies de representació (del 21 al 29 de desembre, a partir de les 20.30 hores). [www.esplugues.cat]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.