1Aprovada una moció demanant la retirada de la llei Wert

Quatre dels cinc grups municipals (PSC, CiU, ICV-EUiA i ERC) van defensar un text conjunt exigint la retirada de l’avantprojecte de la reforma educativa, més coneguda com a llei Wert, perquè “tal i com està plantejat significaria un perillós retrocés en la qualitat de l’educació” i “atempta directament contra la normalització de la llengua catalana i la tasca de cohesió social que ha significat el model d’immersió lingüística”. El text demana el cessament del ministre d’Educació, José Ignacio Wert, i es compromet a recolzar les iniciatives de la comunitat educativa d’Esplugues en defensa del model d’escola catalana. El PPC va votar en contra.

L’Ajuntament ordenarà la Policia Local que no presti suport als desnonaments

La moció per prevenir els desnonaments de la residència habitual també va tirar endavant amb el vot favorable de PSC, CiU, ICV i ERC. El text, presentat per ICV amb esmenes del PSC, insta a suspendre els desnonaments mentre no es promulgui una nova normativa hipotecària adaptada a les directives europees. I explicita el compromís de l’Ajuntament d’assessorar els afectats a través de l’Oficina Local d’Habitatge; de deixar d’operar amb entitats bancàries que promoguin desnonaments a la ciutat, previ anàlisi de cada cas; i d’ordenar a la Policia Local que deixi de prestar suport a la policia judicial a l’hora d’executar un desnonament. El PPC va votar en contra.

Demanen restablir els trajectes de les línies 57 i 157

L’Ajuntament va donar suport per unanimitat una proposició ciutadana presentada per l’entitat Veïns i Veïnes Associats d’Esplugues perquè es pressioni davant Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) perquè restableixi els trajectes i les freqüències de les línies 57 i 157. Des de l’1 d’octubre, aquestes línies que passen per Esplugues ja no continuen fins al Passeig Marítim de Barcelona, sinó que finalitzen el seu recorregut a l’entrada de Barcelona, a la parada d’Ernest Lluch, on es pot fer transbord amb la nova línia D20 per continuar el recorregut fins al Passeig Marítim. Els canvis també han provocat que el servei comenci més tard i que la freqüència sigui superior els dies festius, segons l’entitat, que porta recollides unes 800 signatures. Tots els grups municipals van qualificar aquests canvis de “greuge comparatiu” amb Barcelona.

Finestrelles també tindrà àrea verda

El Ple va aprovar la propera creació d’un àrea verda d’estacionament regulat, amb 151 places, i d’una zona blava, amb 116 places, al barri de Finestrelles. En aquesta nova zona d’estacionament, que tindrà caràcter de prova pilot durant sis mesos, quedaran integrades les actuals zones blaves i per a residents. L’àrea verda tindrà una tarifa especial de 3 euros per hora per equiparar-la al parking de rotació de l’hospital Sant Joan de Déu. PSC, PPC i CiU van votar a favor. ICV-EUiA i ERC, en contra. [www.esplugues.cat]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.