Els funcionaris acusen el Govern "d'apropiació indeguda"

Els funcionaris acusen el Govern Estan estudiant emprendre accions legals per la retenció avançada de l’IRPF.

Els treballadors de la funció pública han acusat el Govern «d’apropiació indeguda» per haver-los descomptat ja l’IRPF de la paga de Nadal, que encara no han cobrat. Xavier Casas, portaveu dels funcionaris del sindicat UGT, ha anunciat que, fins i tot, estan estudiant si s’ha comès un delicte i, en declaracions recollides per COMRàdio, ha dit que no descarten dur l’Executiu als tribunals. Mentrestant, el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, ha assumit la responsabilitat de la mesura, que ha atribuït a un error. Sigui com sigui, el que està clar és que els funcionaris han deixat d’ingressar entre 400 i 600 euros. A més, això se suma a l’ajornament de la paga extra de Nadal, que cobraran en dues parts: una la setmana vinent i l’altra, al voltant del 20%, al gener.

En declaracions al Parlament, el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, ha demanat perdó i ha assumit la «responsabilitat» per no haver informat adequadament d’aquesta decisió, que els funcionaris s’han trobat per sorpresa als seus comptes bancaris.

A més, el departament ha explicat que amb aquesta mesura que tanca tota la retenció de l’IRFP de l’any, es vol evitar que els treballadors públics hagin de fer una declaració de la Renda complementària amb la retenció de la paga ajornada, que cobraran ja al gener.

Els sindicats no accepten les disculpes del conseller i han denunciat que el Govern practiqui retencions fiscals d’una paga que encara no ha abonat, amb els perjudicis que pot suposar per a persones amb poques rendes. Consideren que es pot tractar d’un delicte d’apropiació indeguda i podrien dur el cas als tribunals.

El PSC demana la compareixença de Mas-Colell per «confiscar» salaris
Des de l’oposició també han criticat la mesura. Així, el PSC ha demanat la compareixença del conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, al Parlament per «confiscar una part dels salaris dels funcionaris públics» a causa d’un «error de tresoreria». El responsable de Comunicació dels socialistes, Jaume Collboni, s’ha queixat que aquesta decisió afecta l’economia de 230.000 famílies, i que el Govern ha de donar «respostes immediates i clares» per la «prepotència i falta de diàleg» que ha demostrat aquests dies.

Per LaMalla.cat / ACPG

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.