El web de l’Ajuntament d’Esplugues assoleix el 100% en el Mapa Infoparticip@ que avalua la transparència de la informació municipal

imageEl web esplugues.cat ja compleix amb el 100% dels 41 indicadors de transparència i qualitat fixats pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per avaluar la informació pública local. Aquest percentatge situa l’Ajuntament d’Esplugues en una posició destacada en el Mapa Infoparticip@, com a tercera ciutat (seguint a Sabadell i Sant Feliu) i primera governada per una alcaldessa, Pilar Díaz, que assoleix la màxima puntuació.

El Mapa Infoparticip@ és un projecte de la UAB nascut com a resultat del desenvolupament, el 2012, del Mapa de Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local a Catalunya, que recull les conclusions de l’anàlisi dels webs de 947 ajuntaments catalans. Des del 2013, s’hi han sumat a la iniciativa altres cinc comunitats autònomes (Andalusia, Aragó, Canàries, Galícia i Madrid) i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

Per avaluar la qualitat i transparència de la informació, la UAB utilitza 41 indicadors distribuïts en quatre categories: quins són els representants polítics (noms i cognoms, partits i dades biogràfiques), com treballen (òrgans de govern, plans d’actuació municipal, etc.), compliment de programes electorals (rendiment de comptes dels membres del govern i tasca de control de l’oposició) i recursos i eines per a la participació ciutadana.

Segell Infoparticip@

A més, aquest esforç per adaptar la informació disponible al web municipal a les bones pràctiques de la comunicació local pública fa a l’Ajuntament d’Esplugues mereixedor del Segell Infoparticip@, amb què la UAB distingirà les webs amb les millors puntuacions en un acte previst per al 18 de març.

Font: esplugues.cat

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.