Emissió en directe de Ple municipal extraordinari

Amb caràcter d’urgència es va convocar per a aquest dimecres 9 de gener un Ple municipal extraordinari per tractar un dictamen proposant rebaixar el gravamen de l’Impost de Béns Immobles (IBI)per evitar que l’actualització cadastral dels immobles d’Esplugues realitzada pel Govern espanyol signifiqués un increment del 3% d’aquest tribut durant el 2019. La proposta va ser aprovada pels vots favorables de PSC, Cs, PP, PDeCAT, CE i la regidora i el regidor no adscrits; mentre que ERC i ICV s’han abstingut.

L’actualització cadastral es va publicar al Butlletí Oficial de l’Estat el 29 de desembre. Com va explicar l’alcaldessa, Pilar Díaz, si no es corregia aquest increment per part del Ple municipal abans del 10 de gener, les quotes a pagar durant aquest any per totes les persones propietàries d’immobles haguessin pujat un 3%. La correcció consisteix en baixar el tipus de gravamen que cada ajuntament pot aplicar al coeficient decretat per l’Estat i que, en el cas d’Esplugues, suposa passar del 0,672 al 0,653% per mantenir congelat l’IBI durant el 2019.

També, amb la finalitat de no perjudicar les famílies nombroses que poden gaudir d’una bonificació en aquest impost, es proposava actualitzar l’import del valor cadastral establert com a límit per poder gaudir d’aquesta bonificació fiscal. El nou topall se situa en 99.407 €.

Els portaveus dels grups que van votar a favor –Eduard Sanz, del PSC; Julio Roldán, de Cs; Mercè Haro, del PP, en absència del seu portaveu, Marcos Sánchez; Santi Siquier, del PDeCAT; Julián Carrasco, de Canviem Esplugues–, així com la regidora no adscrita, Laura Benito, i el regidor no adscrit, Albert Comellas, van manifestar el seu vot favorable per evitar incrementar la pressió fiscal a la ciutadania d’Esplugues.

Per part d’ERC i ICV, Oriol Torras i Estefania Zafra, respectivament, es van abstenir per coherència amb els seus anteriors posicionaments sobre el pressupost municipal.

Font: www.esplugues.cat

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.