El PDeCAT cessa Albert Comellas al
 capdavant de l’Ajuntament Llobregat d’#Esplugues 

Els associats de la formació independentista prenen aquesta delicada decisió en una assemblea que es va celebrar el passat dijous 6 d’abril 

La Seu Local del Partit Demòcrata d’Esplugues del carrer Sant Francesc Xavier va acollir, el passat dijous 6 d’abril, una assemblea extraordinària de la formació política. L’acte, que va aplegar aproximadament la meitat dels membres associats que el nou partit té a Esplugues, tenia un punt a l’ordre del dia on es tractava de posar a consideració de l’assemblea la continuïtat de l’actual cap de files del PDeCAT a l’Ajuntament, Albert Comellas. La veu de la militància, en aquest sentit, va ser clara i nítida ja que per unanimitat va demanar a Comellas que retorni al partit l’acta que l’acredita com a regidor electe de l’ajuntament espluguí i s’aparti, per tant, de la primera línia política. 

Des de feia un cert temps, la relació entre la cúpula local del partit i el cap de files a l’Ajuntament no estava passant pel seu millor moment. En les últimes setmanes, però, la relació s’havia tensat fins al límit que al final s’han precipitat els esdeveniments. Tant és així que dijous passat, en aquesta assemblea, l’executiva local, encapçalada pel recentment escollit President Pere Clota, va posar en coneixement de tots els associats del PDeCAT d’Esplugues que no es donaven les circumstàncies mínimes de confiança mútua entre els dos equips i, conseqüentment, demanaven la dimissió de Comellas al capdavant de l’Ajuntament. La militància va respondre a l’uníson recolzant l’actual equip que encapçala Clota i, per tant, la petició de cessament va tirar endavant. Comellas, que és regidor de l’Ajuntament d’Esplugues des de l’any 2011, va declarar al final de l’assemblea que en el moment que li arribi formalment aquesta petició (una formalitat tècnica que s’esdevindrà en les properes hores), entregarà l’acta de regidor al partit i, per tant, dimitirà. 

La marxa de Comellas al capdavant de l’Ajuntament arriba en un moment interessant de la política local espluguina degut a que, en aquest moment, i a dos anys vista de les properes eleccions municipals, el Partit Demòcrata forma part de l’equip de govern juntament amb el PSC, amb els dos regidors que té. La marxa de Comellas obre la porta a especulacions i moviments diversos i, per tant, els que venen poden ser mesos de canvis al consistori espluguí. Des de l’Executiva Local s’han mostrat prudents en aquest sentit i de moment no es volen avançar als esdeveniments. En el moment que la marxa de Comellas sigui efectiva, s’aniran prenent les decisions més adequades en cada moment, amb el màxim consens dels associats de la formació del PDeCAT a Esplugues.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.