El parlament europeu aprova definitivament el corredor mediterrani

20131124-224640.jpg

Per un resultat de 546 vots favorables i 104 de contraris, malgrat la defensa espanyola del corredor central.

[Vilaweb] El plenari del parlament europeu ha aprovat avui el reglament que defineix les noves xarxes transeuropees de transport. El resultat ha estat de 546 vots favorables, 104 de contraris i 41 abstencions. Amb aquesta votació, el corredor mediterrani es confirma com un dels prioritaris per la Comissió Europea, a diferència del corredor central dels Pirineus, que ha estat eliminat de la xarxa prioritària, malgrat els intents reiterats de mantenir-lo per part del PP, del PSOE i del govern espanyol.

El nou reglament confirma definitivament la metodologia de la Comissió Europea, basada principalment a definir inversions ferroviàries per criteris de creació de riquesa i de valor afegit per a l’economia europea. El nou reglament també aprova el mapa de projectes prioritaris de la xarxa ferroviària principal, que la Comissió Europea ja va proposar l’octubre del 2011. Aquesta proposta ja va ser aprovada el desembre del 2012 al comitè de Transport del Parlament Europeu, del qual és membre Ramon Tremosa, un dels eurodiputats del país que avui hi han votat a favor.

Un 20% del corredor mediterrani sortirà del pressupost europeu, i el 80% restant haurà de ser cofinançat per les administracions públiques estatals i per inversors privats, perquè el pressupost de la UE del període 2014-2020 no cobreix tota la xarxa europea prioritària.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.