El Correllengua, passa per #Esplugues
Aquest divendres 15 de setembre a dos quarts de 8 del vespres a la Masoveria de can Tintorer recital poètico musical

Lola Anglada, 

el traç del talent,

 el color de la volença.

composició poeticomusical de Jaime Calatayud i Vicente Monera

El Correllengua és la mobilització per la llengua i la cultura més important del país. Des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal, des del 1996 se celebra arreu dels territoris de parla catalana. Gràcies a la implicació de moltes entitats i col·lectius, i a la participació de milers de persones, cada any s’organitzen centenars d’actes en el marc del Correllengua. La CAL és una de les principals entitats que promocionen el moviment, especialment al Principat i a la Catalunya del Nord.

Enguany coincidint amb el 125è aniversari del naixement de Lola Anglada , la CAL ha decidit dedicar el Correllengua 2017.

Des d’Esplugues ens sentim orgullosos ja que tenim una escola amb el seu nom.

Qui va ser Lola Anglada?

Lola Anglada i Sarriera (Barcelona, 1892 – Tiana, 1984) és considerada la primera il·lustradora professional catalana.

La seva obra forma part del nostre imaginari col·lectiu i és recordada sobretot pels seus contes il·lustrats, com En Peret, Margarida i, especialment, El més petit de tots, exemple de la lluita per les llibertats dels pobles i símbol de la resistència antifeixista.

Lola Anglada va ser una ferma defensora de la democràcia i va estimar profundament Catalunya. Tant, que un cop acabada la guerra —i malgrat els riscos a què s’exposava— va voler restar al seu país en lloc d’exiliar-se, fet que marcaria definitivament la seva carrera.

Trobareu més informació a l ‘enllaç:

http://www.cal.cat/projecte/correllengua

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.