Comerciants i ecologistes busquen impedir la construcció d'un outlet a Viladecans

20140226-062635.jpg

VILADECANS (BARCELONA), 24 Sep. (EUROPA PRESS) – La plataforma ecologista Delta Viu i diferents associacions comercials com la Confederació de Comerç de Catalunya treballen conjuntament per buscar vies jurídiques que permetin impedir la construcció de l’outlet que l’empresa Neinver vol promoure a Viladecans.

Entre d’altres aspectes, comerciants i ecologistes analitzen la validesa de la llicència comercial i de la venda del terra per part de la Generalitat així com la qualificació dels terrenys on està prevista la gran superfície comercial.

El secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miguel Ángel Fraile, ha explicat a Europa Press que la seva entitat es presentarà «davant de totes les administracions responsables com a part interessada per conèixer tots els procediments que s’estan desenvolupant des del punt de vista jurídic i de tramitacions administratives per valorar si es compleix la normativa vigent».

Fraile considera que l’outlet tindrà un «gran impacte» sobre el comerç de proximitat i assegura que la comarca del Baix Llobregat «té més de 250.000 metres quadrats de grans superfícies comercials de manera que està més que saturada».

Per la seva banda, el portaveu de la plataforma ecologista Delta Viu, Alfonso Muñoz, ha afirmat que «hi ha algunes esquerdes per les quals jurídicament es podria actuar, tot i que encara s’està estudiant» i no descarta emprendre mobilitzacions contra un projecte que considera lesiu per al medi natural de la zona.

L’empresa Neinver té previst obrir l’outlet a finals del 2015 en una parcel·la del sector de Ca N’Alemany de Viladecans, on s’estan fent obres d’urbanització que inclouen, entre d’altres aspectes, la construcció d’una bassa de laminació i d’una nova connexió amb l’autopista C-32.

En oposició a l’outlet, mitja dotzena d’associacions de comerciants del Baix Llobregat han creat una plataforma per pressionar contra la seva construcció i alguns ajuntaments de l’entorn com el de Sant Boi de Llobregat o el de Sant Vicenç dels Horts han aprovat mocions contràries al projecte.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.